Ελλάδα

103 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα – 331 συνολικά

Οι ανακοινώσεις του καθηγητή Παθολογίας – Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Σωτήρη Τσιόδρα, από το υπουργείο Υγείας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε 103 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 331.

Από τα 103 κρούσματα, τα 49 κρούσματα διαπιστώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, ενώ τα 54 διαπιστώθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα. 44 είναι τα κρούσματα ανθρώπων που δεν ταξίδεψαν σε χώρα, όπου υπάρχει η επιδημία, ούτε ήρθαν σε επαφή με ανθρώπους που νοσούν. Σε αυτό το σημείο ο κ. Τσιόδρας ζήτησε να μην χρησιμοποιείται ο όρος “ορφανά”.
Επιπλέον, ανέφερε πως 51 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 8 διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Δέκα άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο.
Περίπου 4.000 δείγματα έχουν ελεγχθεί.

newsit.gr

Δεν χρειάζεται πανικός αλλά ψυχραιμία, ανέφερε και τόνισε πως τα μέτρα που ελήφθησαν αναμένεται να φέρουν αποτελέσματα τις επόμενες 2- 3 εβδομάδες.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στον ρόλο της Εκκλησίας και εξέφρασε την ελπίδα αύριο η Ιερά Σύνοδος να λάβει τις σωστές αποφάσεις.

ΑΠΕ

Back to top button