Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Καστοριάς: “Κλείστε το, δημόσιος κίνδυνος για κοροναϊό” – Τι δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων Χρ. Κουσουρής

“Όλο το προσωπικό, ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτές, βρισκόμαστε στα όρια της εξουθένωσης”

Να κλείσει προσωρινά το νοσοκομείο Καστοριάς και να απολυμανθεί για προληπτικούς λόγους από τον κορονοϊό, ζητούν ο πρόεδρος των εργαζομένων του ομώνυμου νοσοκομείου, Χρήστος Κουσουρής, και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου του νομού, Λάζαρος Παπαδόπουλος.

Όπως τονίζουν στο ethnos.gr, θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Κυριακής έκτακτη σύσκεψη όλων των φορέων της περιοχής, προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα αλλά και να εξεταστεί ποιο νοσοκομείο μπορεί να εξυπηρετήσει τους ασθενείς του νοσοκομείου Καστοριάς σε περίπτωση που αναστείλει προσωρινά την λειτουργία του.

Την ίδια ώρα σε καραντίνα ζητεί να μπουν τα χωριά του Βοΐου ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης μετά και τον δεύτερο θάνατο ασθενούς από κορονοϊό, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή (συνολικά είναι ο τέταρτος θάνατος).

14 κρούσματα στην Καστοριά  

«Συνολικά στην Καστοριά έχουμε επτά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού ιατρικού προσωπικού και άλλα επτά κρούσματα πολιτών. Και δυστυχώς ένας συνάδελφος έχασε τη μάχη. Παρόλα αυτά το νοσοκομείο δεν έχει απολυμανθεί. Όσο δεν απολυμαίνεται είναι δημόσιος κίνδυνος. Σήμερα αναμένεται να σταλούν κι άλλα δείγματα για εξέταση», είπε στο ethnos.gr o κ. Κουσουρής. 

Στο νοσοκομείο Καστοριάς εργάζονται συνολικά 350 γιατροί, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό. «Την Παρασκευή 45 απείχαν αναγκαστικά από τα καθήκοντά τους είτε επειδή είχαν νοσήσει είτε διότι βρίσκονται σε καραντίνα. Σήμερα, Κυριακή (15/3), ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί γεωμετρικά γιατί απέχουν από τα καθήκοντά τους και όσοι γιατροί ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Η κατάσταση στο νοσοκομείο μας είναι πολύ δύσκολη και η λειτουργία του είναι ανεπαρκής. Όταν τίθενται σε περιορισμό τόσοι πολλοί εργαζόμενοι, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να εξυπηρετήσουμε μόνο τα επείγοντα περιστατικά. Όλο το προσωπικό, ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτές, βρισκόμαστε στα όρια της εξουθένωσης», πρόσθεσε ο κ Κουσουρής.

Το ενδεχόμενο να εξεταστεί η αναστολή λειτουργίας του νοσοκομείου Καστοριάς αφού πρώτα εξεταστεί ποιο νοσοκομείο θα αναπληρώσει τις υπηρεσίες του θέτει και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καστοριάς, Λάζαρος Παπαδόπουλος. «Είναι ένα σενάριο το οποίο θα μας απασχολήσει στην έκτακτη σύσκεψη που θα κάνουμε το μεσημέρι της Κυριακής. Η κατάσταση είναι δύσκολη» είπε στο ethnos.gr ο Λάζαρος Παπαδόπουλος

ethnos.gr