Οι σοφοί πρόγονοί μας έλεγαν : νους υγιής εν σώματι υγιή, δηλαδή, ο σωστός νους βρίσκεται σε καθαρό σώμα. Μαζί λοιπόν με το σώμα, καθαρίζει και ο νους. Γι’ αυτό καλό είναι να νηστεύουμε όσο μπορούμε για να αποτοξινώνουμε το σώμα και το πνεύμα μας. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να στερούμαστε γεύσης, επειδή το φαγητό μας είναι και μια από τις απολαύσεις της ζωής. Μπορούμε να συνδυάζουμε το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Έτσι, η σημερινή συνταγή μας, ακολουθεί πιστά αυτόν τον κανόνα. Πρόκειται για μια εξαίσια μακαρονάδα με γαρίδες, που δεν είναι απαραίτητο να έχουμε νηστεία για να την απολαύσουμε. Άνετα βρίσκει την θέση της στο καθημερινό μας τραπέζι. Απολαύστε την:
Υλικά:
1/2 κιλό μακαρόνια
1/2 κιλό γαρίδες- κατεψυγμένες χρησιμοποίησα και ήταν πολύ νόστιμες
1 ποτήρι νερού ντομάτα τριμμένη
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουτάλι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 φύλλα δάφνης
1/4 κουταλάκι μαυροπίπερο
1 σφηνάκι ούζο ή τσίπουρο αν δε σας αρέσει ο γλυκάνισος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
Οδηγίες:
Βάζουμε τα μακαρόνια της προτίμησής μας να βράσουν σε μπόλικο αλατόνερο και τα στραγγίζουμε αλ ντέντε. Εν τω μεταξύ, σοτάρουμε στα καυτό ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Μόλις μαραθούν προσθέτουμε τη ντομάτα το αλατοπίπερο και τη δάφνη.
Μόλις ζεσταθούν προσθέτουμε και τις γαρίδες και ανακατεύουμε συχνά να βγάλουν όλα τα υγρά τους. Σβήνουμε με το τσίπουρο. Πρέπει να σιγοβράσουν περίπου 8′ μόνο και προσθέτουμε τον μαϊντανό.
Πρέπει να έχουν αρκετό ζωμό, διαφορετικά προσθέτουμε λίγο- περίπου 1 ποτήρι του κρασιού νερό-και προσθέτουμε τα σουρωμένα μακαρόνια.
Επειδή είναι βρασμένα αλ ντέντε θα απορροφήσουν το ζωμό του φαγητού και θα πάρουν όλη τη νοστιμιά του.
Σερβίρουμε στο πλάι με λίγο τυράκι αν θέλουμε και απολαμβάνουμε με τσιπουράκι ή ουζάκι!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ! ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΟΙΞΑ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΝΗΣΤΕΙΑ!