Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Γαριδομακαρονάδα (φωτογραφίες)

http://3.bp.blogspot.com/-gbh_0ShfEqE/VOh8rDcSNRI/AAAAAAAAEz4/MFYU6w-2DaA/s1600/SAM_2640.JPG

Οι σοφοί πρόγονοί μας έλεγαν : νους υγιής εν σώματι υγιή, δηλαδή, ο σωστός νους βρίσκεται σε καθαρό σώμα. Μαζί λοιπόν με το σώμα, καθαρίζει και ο νους. Γι’ αυτό καλό είναι να νηστεύουμε όσο μπορούμε για να αποτοξινώνουμε το σώμα και το πνεύμα μας. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να στερούμαστε γεύσης, επειδή το φαγητό μας είναι και μια από τις απολαύσεις της ζωής. Μπορούμε να συνδυάζουμε το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Έτσι, η σημερινή συνταγή μας, ακολουθεί πιστά αυτόν τον κανόνα. Πρόκειται για μια εξαίσια μακαρονάδα με γαρίδες, που δεν είναι απαραίτητο να έχουμε νηστεία για να την απολαύσουμε. Άνετα βρίσκει την θέση της στο καθημερινό μας τραπέζι. Απολαύστε την:
Υλικά:
1/2 κιλό μακαρόνια
1/2 κιλό γαρίδες- κατεψυγμένες χρησιμοποίησα και ήταν πολύ νόστιμες
1 ποτήρι νερού ντομάτα τριμμένη
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουτάλι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 φύλλα δάφνης
1/4 κουταλάκι μαυροπίπερο
1 σφηνάκι ούζο ή τσίπουρο αν δε σας αρέσει ο γλυκάνισος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
http://3.bp.blogspot.com/-VWdA_IHX4bw/VOh7kqjJUHI/AAAAAAAAEzM/Ta3KUTdiCAY/s1600/SAM_2628.JPG
Οδηγίες:

Βάζουμε τα μακαρόνια της προτίμησής μας να βράσουν σε μπόλικο αλατόνερο και τα στραγγίζουμε αλ ντέντε. Εν τω μεταξύ, σοτάρουμε στα καυτό ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο.

http://3.bp.blogspot.com/-6OCONzGruM0/VOh7kSrCDMI/AAAAAAAAEzI/rJlQGszwrBk/s1600/SAM_2629.JPG

Μόλις μαραθούν προσθέτουμε τη ντομάτα το αλατοπίπερο και τη δάφνη.

http://4.bp.blogspot.com/-RYo9QWv8-YY/VOh7kiW6PwI/AAAAAAAAEzQ/EOATqtIbMnc/s1600/SAM_2630.JPG

Μόλις ζεσταθούν προσθέτουμε και τις γαρίδες και ανακατεύουμε συχνά να βγάλουν όλα τα υγρά τους. Σβήνουμε με το τσίπουρο. Πρέπει να σιγοβράσουν περίπου 8′ μόνο και προσθέτουμε τον μαϊντανό.

http://3.bp.blogspot.com/-7Ja0znno6CM/VOh8W7O0NzI/AAAAAAAAEzg/d-MVjFCBbaM/s1600/SAM_2631.JPG

Πρέπει να έχουν αρκετό ζωμό, διαφορετικά προσθέτουμε λίγο- περίπου 1 ποτήρι του κρασιού νερό-και προσθέτουμε τα σουρωμένα μακαρόνια.

http://4.bp.blogspot.com/-WO2K425N41o/VOh8Z-WMIhI/AAAAAAAAEzo/3ssfQYysYy8/s1600/SAM_2632.JPG

Επειδή είναι βρασμένα αλ ντέντε θα απορροφήσουν το ζωμό του φαγητού και θα πάρουν όλη τη νοστιμιά του.

http://2.bp.blogspot.com/-APr9q-AB7HQ/VOh8afVAGPI/AAAAAAAAEzs/R2CtiIamKYI/s1600/SAM_2633.JPG

Σερβίρουμε στο πλάι με λίγο τυράκι αν θέλουμε και απολαμβάνουμε με τσιπουράκι ή ουζάκι!

http://3.bp.blogspot.com/-gbh_0ShfEqE/VOh8rDcSNRI/AAAAAAAAEz4/MFYU6w-2DaA/s1600/SAM_2640.JPG
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ! ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΟΙΞΑ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΝΗΣΤΕΙΑ!

Back to top button