Κατεπείγουσα ανακοίνωση του ΕΚΑΒ Καστοριάς: Επικίνδυνη για τα ασθενοφόρα η διαδρομή προς το Νοσοκομείο – Έχει κατακλυστεί από δεκάδες ανθρώπους που κάνουν περίπατο, ποδηλασία, ψαρεύουν…

Συμβαίνει τώρα .
Σας εφιστούμε την προσοχή!!!

Αυτήν την ώρα η διαδρομή προς το Νοσοκομείο Καστοριάς Είναι επικίνδυνη για χρήση από ασθενοφόρα.
Ο λόγος είναι, ότι έχει κατακλυστεί από δεκάδες ανθρώπους που κάνουν περίπατο, ποδηλασία, ψαρεύουν, κτλ.
Αγαπητοί πολίτες η κατάσταση που περιγράφουμε είναι σοβαρή. Πιθανόν να θρηνήσουμε θύματα, από τροχαίο ατύχημα, συγκεκριμένα προβλέπουμε ότι θα παρασυρθεί άνθρωπος και το πιθανότερο από ασθενοφόρο.
Η διέλευση των ασθενοφόρων και με την χρήση ηχητικών σημάτων, (χρήση σειρήνας) είναι πολύ δύσκολη και θεωρείτε πλέον επικίνδυνη.
Σήμερα το απόγευμα κατά την διάρκεια επείγουσας διακομιδής Προς το Νοσοκομείο, όλοι αυτοί οι άνθρωποι που κατα δεκάδες βαρέθηκαν σε αυτήν την διαδρομή, καθυστέρησαν και δυσκόλεψαν το έργο μας.
Πάντα οι Διασώστες του ΕΚΑΒ το συγκεκριμένο οδικό τμήμα
(Από το τέλος της οδού Ορεστιάδος και τις αρχές της οδού Μαυριωτησσης ,στην νότια παραλία της Καστοριάς
Έως και την είσοδο του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς),
το θεωρούσαμε επικίνδυνο αλλά τώρα και με τις συνθήκες που επικρατούν, λόγου της πανδημίας και μη τηρώντας, τους κανονισμούς οι πολίτες , ξεχύνονται στους δρόμους ,πολλαπλασιάζονται οι πιθανότητες για ατυχήματα.
Πέρα από το ηθικό κομμάτι της ατομικής ευθύνης , ολο αυτό ειναι και
επικίνδυνο και εξηγούμε το γιατί.

Ηθικό:

Απαγορεύεται να κυκλοφορούμε έξω και μάλιστα πάνω από 2 άτομα (αν πρόκειται για άθληση ).
θυμίζουμε ότι υπάρχει κυβερνητική οδηγία να ” Μείνουμε σπίτι”.

Επικίνδυνο:

• Πολύ στενό οδόστρωμα.
• Δεν υπάρχει ορατότητα, σε σημεία πάνω από 50μ. λόγου των στροφών που υπάρχουν αλλά και των δέντρων και της βλάστησης .
•Δεν υπάρχουν πεζοδρόμια.
•Δεν είναι χαρακτηρισμένος πεζόδρομους.
•Δεν είναι ποδηλατόδρομος.
•Δεν υπάρχει η κατάλληλη σήμανση.
•Δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός.
•Δεν υπάρχουν κιγκλιδώματα στην όχθη της λίμνης.
•Δεν χρησιμοποιεί, μεγάλο μέρος των πεζών , κατάλληλη ενδυμασία με διακριτά χαρακτηριστικά και χρώματα .
• Πολλοί περπατούν με μουσική και δεν έχουν επαφή με τις συνθήκες του χώρου,
κτλ.

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε δεκάδες ακόμα λόγους που καθιστούν ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΗ αυτή την διαδρομή,ειδικά αυτές τις ημέρες , που υπάρχουν πολλά και επείγοντα περιστατικά και τα ασθενοφόρα και το προσωπικό του ΕΚΑΒ δίνουν μάχη να κερδίζουν λίγο χρόνο για αυτόυς που τον έχουν ανάγκη.

Κάνουμε έκκληση στους πολίτες της Καστοριάς και της ευρύτερης περιοχής, που αυτήν την στιγμή, κάνουν τον περίπατο τους στην όμορφη διαδρομή του γύρου της λίμνης, είτε να προσέχουν παραπάνω ,είτε να επιλέξουν άλλη διαδρομή ,για τα χόμπυ τους αλλά όχι,το συγκείμενο οδικό τμήμα,της Νότιας παραλίας της Καστοριάς που οδηγεί Προς το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς.

Παρακαλούμε και τις αρμόδιες υπηρεσίες με αφορμή το σημερινό γεγονός, να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα για την ασφάλεια όλων όσων κάνουν χρήση του συγκεκριμένου οδικού τμήματος.

 

 

 

2 Σχόλια

 1. Ο τοπικός ποδηλατικός σύλλογος, προτείνει στις εξορμήσεις του, οι ποδηλάτες στη γυρολιμνιά να είναι δίπλα – δίπλα (αν και απαγορεύεται ρητά από τον ισχύοντα Κ.Ο.Κ).
  Οι περιπατητές κινούνται ανά τρεις ή τέσσερεις (βλ. Ντάλτον), σε ένα δρόμο που δε χωράνε να περάσουν δύο αντιθέτως διερχόμενα οχήματα, αγνοώντας επιδεικτικά ότι είναι δρόμος και όχι πεζόδρομος.
  Κάποιοι στις 6 το πρωί, χωρίς αντανακλασιτκά παπούτσια και γιλέκα, ντυμένοι με γκρί ή μαύρα ρούχα, κόβουν βόλτες, όταν αυτές τις ώρες γίνεται αλλαγή βάρδιας στην πολυπληθέστερη υπηρεσία της πόλης (νοσοκομείο), άρα η κίνηση των οχημάτων βρίσκεται σε κορύφωση.
  Σε κάποιον, η πόλη θυμίζει το Γκρόζνι της Τσετσενίας, σίγουρα όμως δεν θα ήθελε η πόλη του να διασχίζεται από φορτηγά γεμάτα φέρετρα (μπορεί να πάρει μια γεύση από το διαδίκτυο).
  Κανείς δε θέλει να χαλάσει τη βολή του, γιατί έμαθε να γυρίζει σπίτι του, όταν κάποιοι έχουν ήδη ξυπνήσει για να βγάλουν το μεροκάματό τους ή γυρνάνε – και θέλουν να κοιμηθούν – από νυχτέρι.
  Το Ε.Κ.Α.Β. προειδοποιεί για κίνδυνο ατυχήματος ή καθυστέρησης, αλλά δεν ενδιαφέρει κανένα. Όταν όμως μεταφέρεται ο δικός του άνθρωπος, τότε ο ίδιος που είναι μέρος του προβλήματος για τους άλλους, εξίσταται, διαμαρτύρεται, απειλεί και κατηγορεί για ολιγωρία στη διακομιδή.
  Υπάρχει πολεμική κατάσταση (αόρατος εχθρός, περιορισμοί, ελλείψεις, κελιστά μαγαζιά, αισχροκέρδεια και μαυραγοριστισμός) και απαιτούνται μικρές ή μεγάλες θυσίες από τον καθένα μας και από όλους μαζί.
  Τι δεν καταλαβαίνετε ;;;

 2. ‘Είναι στραβό το κλήμα, το τρώει κι ο γάιδαρος”
  Βασικό μέλημα της μετά την πανδημία εποχής: η ανέγερση νοσοκομείου έξω από την πόλη, ιδανικά σε έναν από τους 2 κόμβους του κάθετου οδικού άξονα της Εγνατίας.