Άργος ΟρεστικόΚαστοριάΝεστόριο

Καστοριά: Καταγγελία για την κοινωφελή εργασία

Θα ήθελα να καταγγείλω ένα θέμα που αφορά τους εργαζόμενους του κοινωφελούς προγράμματος.
Όλοι εμείς λοιπόν, που εργαζόμαστε στο πρόγραμμα αυτό σε δομές, όπως παιδικοί σταθμοί, κδαπ, κοινωνικά φροντιστήρια, που έκλεισαν λόγω κορωνοιου έχουμε μείνει ξεκρέμαστοι. Δεν λαμβάνουμε προφανώς τον μισθό μας αλλά ούτε και κάποιο επίδομα για να μπορέσουμε να πορευθούμε.
Συνεπώς η σύμβαση μας έχει παγώσει και είμαστε αναγκασμένοι να περιμένουμε ενάμιση μήνα το λιγότερο, χωρίς κανένα βοήθημα, ώσπου να γυρίσουμε στις δουλειές μας.
Σε επικοινωνία πολλών από εμάς με τον ΟΑΕΔ αλλά και με τον εκάστοτε δήμο η απάντηση στο ερώτημα “τι προβλέπεται για εμάς” ήταν πολύ απλά πως δεν χάνουμε τον μισθό μας και πως θα τον πάρουμε όταν επιστρέψουμε στις εργασίες μας. Μέχρι τότε όμως μένουμε απλήρωτοι για μεγάλο διάστημα. Στο ερώτημα πάλι αν μπορούμε να μετακινηθούμε σε κάποια άλλη υπηρεσία η απάντηση ήταν όχι.
Είναι τουλάχιστον άδικο να μην προβλέπεται τίποτα για εμάς, να μην υπάρχουμε πουθενά στα μέτρα της κυβέρνησης! Και ίσως είμαστε και οι μόνοι για τους οποίους δεν υπάρχει καμία μέριμνα.
Σας παρακαλώ να δημοσιεύσετε το θέμα αυτό ώστε να μπορέσουμε να συμπεριληφθούμε και εμείς στα μέτρα της κυβέρνησης γιατί είναι άγνωστο το πότε και αν θα ανοίξουν ξανά οι υπηρεσίες αυτές μέσα στο τρέχον σχολικό έτος.
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

 

Back to top button