Κοινή ανακοίνωση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Δυτ. Μακεδονίας για τις δηλώσεις Κασαπίδη για τις …κότες!

“Ο κ. Κασαπίδης σπέρνει τον πανικό” – Να διευκρινίσει ο κ. Περιφερειάρχης, οι κότες να είναι αυγοπαραγωγής ή κρεοπαραγωγής;

Με έκπληξη ακούσαμε τον περιφερειάρχη κ. Κασαπίδη να προτρέπει τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας «Τώρα φροντίστε να βάλετε ένα κήπο, πέντε κότες, να υπάρχει μια αυτάρκεια” γιατί όπως τονίζει «Μετά το καλοκαίρι αν δεν προλάβουμε την καλλιεργητική περίοδο, θα έχουμε έλλειψη τροφίμων το χειμώνα, πιθανόν να πεινάσουμε κιόλας».
Επειδή το θέμα είναι σοβαρό, τον καλούμε να μας ενημερώσει αν έχει σχετικά στοιχεία από την κυβέρνηση – η οποία μιλάει για επάρκεια αγαθών – και να τα δημοσιοποιήσει. Τέτοιου είδους δηλώσεις στέλνουν λάθος μηνύματα και πανικοβάλλουν την κοινωνία.
ΥΓ: Και επειδή έχει χαθεί κάθε σοβαρότητα παρακαλούμε τον κ. Περιφερειάρχη για μία διευκρίνηση. Οι κότες να είναι αυγοπαραγωγής ή κρεοπαραγωγής;
Βέττα Καλλιόπη
Πέρκα Θεοπίστη
Τελιγιορίδου Ολυμπία

 

 

 

 

2 Σχόλια

  1. Τι νομίσατε , ότι μόνο με τα ………. ” γεμιστά ” της συναδέλφου σας κ. Φωτίου θα τη βγάλουμε ;……….

  2. Έτσι ακριβώς….έχει χαθεί η σοβαρότητα.

    Και δεν εννοούμε τον Περιφερειάρχη, γιατί όποιος δεν το κατάλαβε, πραγματικά θα υπάρξει έλλειψη αγαθών αφού δεν είναι δυνατόν να υπάρχει παραγωγή μένοντας στο σπίτι.

    Ούτε τα οπωροκηπευτικά παράγονται μόνα τους χωρίς την προσωπική δουλειά του αγρότη (ο οποίος πρέπει να μείνει στο σπίτι), ούτε τα κτηνοτροφικά προϊόντα παράγονται μόνα τους χωρίς την προσωπική περιποίηση του κτηνοτρόφου (ο οποίος κι αυτός πρέπει να μείνει στο σπίτι), αλλά ούτε και τα εργοστάσια η οι βιοτεχνίες μπορούν να παράγουν από την στιγμή που μπαίνουν σε αναστολή εργασιών για την μη εξάπλωση του κορονοϊού μεταξύ των εργαζομένων και την προφύλαξη τους από τα χειρότερα.

    Έτσι λοιπόν, μέσα στην πολύ κρίσιμη περίοδο που ζούμε, λογικά θα υπάρχει μείωση παραγωγής αγαθών ενώ αντίθετα πιθανόν να υπάρξουν ανατιμήσεις προϊόντων.

    Είναι πολύ απλό να το καταλάβουν όσοι βρίσκονται στον παραγωγικό τομέα.