Άργος ΟρεστικόΚαστοριάΠρόσωπατελευταίες ειδήσεις

Κοροναϊός: Συνέντευξη με τον Καστοριανό Θύμιο Λιάντζη από τη Σαραγόσα της Ισπανίας (βίντεο)

Τo sentranews.gr συνεχίζει την προσπάθειά αναζήτησης Καστοριανών, που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές του κόσμου, προκειμένου να μας μεταφέρουν και να μας περιγράψουν την κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές όπου ζούνε, σχετικά με την πανδημία του Κορονοϊου.
Έτσι, μετά την Πάντοβα της Ιταλίας, σειρά πήρε η Βιέννη της Αυστρίας και σήμερα το κανάλι του sentranews.gr θα ταξιδέψει στην Ισπανία και συγκεκριμένα στην Σαραγόσα, όπου εκεί εργάζεται (έχει δικό του εστιατόριο) και κατοικεί μόνιμα τα τελευταία 7 χρόνια, ο Θύμιος Λιάντζης, με καταγωγή από τον Γέρμα Καστοριάς.
Όπως τόνισε τεράστιο πρόβλημα έχει η Μαδρίτη όπου τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται καθημερινά, όπως επίσης και η περιοχή της Καταλονίας, βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση.

Η Σαραγόσα όπου ζει μόνιμα, είναι η πολυπληθέστερη πόλη της αυτόνομης περιφέρειας της Αραγωνίας (πληθυσμό περίπου 1 εκ.), και απέχει 2 ώρες οδικώς από την Μαδρίτη, έχει και αυτή κρούσματα, αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό.
Μεταξύ άλλων σχολίασε το γεγονός πως ξέφυγε η κατάσταση στην Ισπανία, την στιγμή που γνώριζαν τι συμβαίνει στην Ιταλία, εκτιμώντας ότι η μεγάλη ζημιά έγινε στις 8 Μαρτίου, παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, όπου έγιναν πολλές εκδηλώσεις και συναθροίσεις ανθρώπων.
Επίσης, αναφέρθηκε και για τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στην Ισπανία αλλά και τις αποφάσεις της Κυβέρνησης για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που έχουν πληγεί από τον Κορονοϊό, εκφράζοντας έντονα την ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί παγκόσμια.
Φυσικά, το μυαλό του και η αγωνία βρίσκεται παράλληλα και στην Καστοριά, και στον Γέρμα, στην περιοχή όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, όπου και έχει τους δικούς του ανθρώπους, γονείς, φίλους και συγγενείς, όπου και ενημερώνεται καθημερινά για τις διαστάσεις που έχει πάρει η πανδημία στο νομό μας.
Μάλιστα, ο ίδιος πριν ένα μήνα επισκέφθηκε την Καστοριά, προκειμένου να προγραμματίσει και να οργανώσει τα θέματα του γάμου του που σκόπευε να κάνει τέλη Αυγούστου, θέμα για το οποίο όπως είπε, ακόμη είναι νωρίς. “Θα δω πως θα έχει εξελιχθεί μέχρι τότε η κατάσταση, αλλιώς θα το μεταφέρω για του χρόνου. Αυτή τη στιγμή προέχει η υγεία μας”, μας είπε.
Τέλος, ευχήθηκε ο εφιάλτης αυτός να τελειώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα με τα λιγότερα θύματα και να επιστρέψει ο κόσμος στην φυσιολογική του ζωή.
Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και άλλες συνεντεύξεις με Καστοριανούς που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

sentranews.gr

Κοροναϊός: Συνέντευξη με τον Καστοριανό Κυριάκο Κουλουκλίδη από τη Βιέννη (βίντεο)

Back to top button