Πρόσφυγας ράβει μάσκες στα Τρίκαλα ενάντια στον κορονοϊό υπέρ της αλληλεγγύης

Ενάμισι χρόνια πρόσφυγας στην Ελλάδα ο Safar Saabo, δείχνει άμεσα την αλληλεγγύη του με το να ράβει μάσκες προφύλαξης από τον κορονοϊό. Φιλοξενείται τους τελευταίους μήνες στα Τρίκαλα, μέσω του προγράμματος ESTIA, που υλοποιούν από κοινού η e-trikala (η αναπτυξιακή του Δήμου Τρικκαίων) με την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, από το 2017. Και πλέον, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για όλους, στο όμορφα τακτοποιημένο σπίτι του, ξεκίνησε να ράβει μάσκες.

Ράφτης ο ίδιος, καταξιωμένος και έμπειρος στη χώρα του, με δικό του κατάστημα για 25 χρόνια, ανέλαβε δράση εθελοντική και ουσιαστική. Στο πλευρό του η σύζυγός του και τα μεγαλύτερα από τα 5 παιδιά του, που ήδη μαθαίνουν ελληνικά σε σχολείο, βοηθούν στον καλό σκοπό: να προμηθευτούν σε πρώτη φάση μάσκες οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στα Τρίκαλα.

Τα υλικά τα προμήθευσε η e-trikala και ο Safar προσφέρει αυτό που μπορεί να προσφέρει, με τις δικές του δυνάμεις, σε έναν τόπο που τον φιλοξενεί, τόσο μακριά από την πατρίδα του.
Ο ίδιος συνεχίζει να αποδεικνύει ότι η ανθρωπιά δεν γνωρίζει σύνορα, καθώς απευθύνεται αρχικώς στις προσφυγικές οικογένειες που διαμένουν στα Τρίκαλα, αλλά και στη συνέχεια στην τοπική, τρικαλινή κοινωνία, σε ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες.

Η συμμαχία ευθύνης επεκτείνεται, αποκτά νόημα και νέα διάσταση σε καιρούς δύσκολους.
Όπως τόνισε και ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, «Πιστεύουμε ακράδαντα πως μία τέτοια κρίση μπορεί να ξεπεραστεί. μόνο όταν είμαστε ενωμένοι και ο ένας βοηθάει τον άλλον».
Ο Safar συμβάλλει με το δικό του λιθαράκι σε αυτό.
#ΜένουμεΣπίτι και προσφέρουμε στον συνάνθρωπο

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Θανάσης Μιχαλάκης

7 Σχόλια

 1. Μπράβο του, και πολύ ωραίο άρθρο. Άρα όλοι είναι πρόσφυγες, ακόμα και οι λαθρομετανάστες και άρα αφού το κάνει ένας, τότε όλοι θα είναι καλοί, άρα να τους δεχτούμε όλους ανεξαιρέτως, άρα να έρθουν εδώ 700.000.000 τέτοιοι αφού είναι όλοι καλοί επειδή ένας ράβει μάσκες!

  • τοσο πια σκατοψυχος …λιγη εντιμοτητα

   • Αυτές τις εκφράσεις στη μάνα σου, κατάλαβες? Πόσους φιλοξενείς εσύ στη σπηλιά σου ρε “πονόψυχε”?

    • …πρωτα εξομολογηση μετα μεγαλο σταυρο …και εισαι οκ …παντως τους σιελλογονους αδενες δεν θα τους χρησιμοποιουσα για σενα

     • Κατ’αρχάς έχω να πατήσω εκκλησία απο τότε που με βάφτισαν, μην μπερδεύεσαι πονόψυχε χίππυ, δεν απαντάς όμως, πόσους φιλοξενείς εσύ στη σπηλιά σου, αφού τους νοιάζεσαι τόσο πολύ?

   • Καρανίκα εσύ ;;

 2. Αμάν βρε χριστιανε ορθοδοξε και Batman φτάνει με την αγάπη σου προς κατατρεγμένους . Κοντεύεις να μου αποδείξεις την ανωτερότητα σου σε σχέση με αυτούς . Πάνε μια βόλτα στους Αγίους τόπους ( για καλό το λέω)