ΚαστοριάΠρόσωπα

Κοροναϊός: Ο Δημήτρης Σαββόπουλος από την Γερμανία στέλνει το δικό του μήνυμα στους Καστοριανούς (βίντεο)

Σήμερα το κανάλι του sentranews θα ταξιδέψει στην Γερμανία και συγκεκριμένα στο Μενχενγκλάντμπαχ .Πρόκειται για μία πόλη 250.000  κατοίκων που βρίσκεται στο ομοσπονδιακό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας με πρωτεύουσα το Ντίσελντορφ.
Θα συνδεθούμε λοιπόν  με το Μενχενγκλάντμπαχ  της Γερμανίας όπου και θα συνομιλήσουμε με τον Καστοριανό Δημήτρη Σαββόπουλο.
Ο Δημήτρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Καστοριά και πριν έξι χρόνια μετανάστευσε για ένα καλύτερο αύριο στην Γερμανία, όπου και εργάζεται ως οδηγός στις Αστικές συγκοινωνίες. Ο ίδιος μίλησε τις δυσκολίες που συνάντησε στο νέο του ξεκίνημα, προκειμένου να προσαρμοστεί σε μία άλλη χώρα, που έχει διαφορετική κουλτούρα και νοοτροπία.
Αναφέρθηκε για την κατάσταση με την πανδημία που επικρατεί στην Γερμανία και έκανε λόγο και για τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στην χώρα αλλά και τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό, για τα οποία όπως τόνισε είναι ιδιαίτερα πλουσιοπάροχα, μιας και η Γερμανία φημίζεται για την κοινωνικότητα που έχει ως κράτος.

Επίσης, όπως δήλωσε ενημερώνεται καθημερινά για την κατάσταση και τις εξελίξεις που συμβαίνουν στην πατρίδα του την Καστοριά, μια πόλη στην οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην οποία βρίσκονται οι γονείς, οι συγγενείς και οι φίλοι του.
Μια Καστοριά που έχει πληγεί πάρα πολύ από την πανδημία και βρίσκεται κάτω από αυστηρά περιοριστικά μέτρα σε σχέση με άλλες πόλεις της Ελλάδος, εκφράζοντας έντονα την ανησυχία και την αγωνία του, για τις διαστάσεις που έχει πάρει η πανδημία του ιού στην περιοχή, στέλνοντας το δικό του μήνυμα.

Tις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και άλλες συνεντεύξεις με Καστοριανούς που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

sentranews.gr

 

 

 

Back to top button