ΑγροτικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριά

Ζήσης Τζηκαλάγιας: “Επίσκεψη στο αγρόκτημα του φίλου μου Φώτη Τσόπρα” (φωτο)

Το σημερινό ανοιξιάτικο ηλιόλουστο πρωινό Σάββατο του Λαζάρου, πραγματοίησα μία από καιρό υπόσχεσή μου. Επισκέφθηκα το αγρόκτημα του φίλου μου Φώτη Τσόπρα. Σε μία πανέμορφη περιοχή κοντά στον Γέρμα όπου οι πρόγονοί του είχαν αγροτοκτηνοτροφική μονάδα,εδώ και έξι χρόνια με πολύ μεράκι και μόχθο μαζί με τα παιδιά του έφτιαξε ένα εκπληκτικό αγρόκτημα. Φύτεψε και παράγει γκότζι-μπέρι, κράνα, μύρτιλλα, τσάπουρνα, καστανιές, καρυδιές. Παράγει βιολογικές αντιοξειδωτικές μαρμελάδες, χυμούς αλλά και φρέσκους καρπούς.Τον συγχαίρω θερμά και δεσμεύομαι για ολόπλευρη υποστήριξη από εμένα και την κυβέρνηση, αυτού και κάθε παρόμοιας ελπιδοφόρας προσπάθειας.
Οφείλουμε να στρέψουμε την νέα γενιά και να συνδράμουμε ώστε ο πρωτογενής τομέας και ιδιαίτερα αυτός που στηρίζεται σε βιολογικές μεθόδους,να πάρει το υψηλό μερίδιο που του αναλογεί στην ανάπτυξη της τοπικής μας οικονομίας. 

 

 

8 Comments

  1. Στην Καστοριά σταμάτησαν τα περιοριστικά μέτρα…? Ερχόμαστε για Πάσχα…εκτός και αν εξαιρούνται οι έχοντες βουλευτικήν ασυλία….

  2. Και κάτι ακόμη…λίγο πιο κάτω στην περιοχή Προσήλιον, μεταξύ Γέρμα και Βογατσικού, εκτελέστηκαν αρχές Απριλίου του 43, δεκατέσσερεις Βογατσιώτες από τους Ναζί… Λόγω κοροναϊού, αξιότιμε κύριε πολιτευτή, αφήστε λίγα λουλούδια της φύσης, με την υπόσχεση ότι δεν θα τους ξεχάσουμε……. Τα ονόματα τους υπάρχουν εκεί όλα χαραγμένα….. από τον τον Παπα-Κωνσταντίνο Μπότσαρη γεννηθέντα το 1889, τον Χρήστο Κανδύλη γεννηθέντα το 1887, μέχρι τους Γεώργιο Σαργιάννη και Παπασκευά Δημήτριο, γεννηθέντες το 1920…..

    Τα σέβη μου

    Υπενθύμιση: Μη ξεχάσετε να συμπληρώσετε την δήλωση μετακίνησης…..ειδικού-πατρικού σκοπού

  3. Aπό γκάφα σε γκάφα ο κύριος. Αλλά ξέχασα, δεν είναι κοινός θνητός, είναι ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ .Τα μέτρα ισχύουν για άλλους. ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.

  4. Αξιότιμε κ. πρωθυπουργέ!
    Οι περιορισμοί ισχύουν μόνο για τους ιθαγενείς; Δεν ισχύουν για τους βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος;

    Πιστεύετε ότι ο βουλευτής σας με αυτή την πράξη δίνει το καλό παράδειγμα στους πολίτες και όχι μόνο ως βουλευτής αλλά και ως γιατρός, για να μείνουν στα σπίτια τους;

  5. Κουιίζ της ημέρας……

    Ποιους και πόσους παράδρομους πήρε ο αξιότιμος βουλευτής του Νομού μας, για να σπάσει την καραντίνα….. για να πιάσει τον Μάη…!!!!????

    Όποιος το βρει θα πάρει ένα βάζο από: γκότζι-μπέρι, κράνα, μύρτιλλα, τσάπουρνα, καστανιές, καρυδιές………..

    Θα θεωρηθεί σωστή η απάντηση που θα έχει την ασύλληπτη ευρηματικότητα και τη μεγαλύτερη περιπέτεια…..

  6. ” Επίσκεψη στου φίλου μου ” : Δηλαδή αν δεν ήταν φίλος σου , δεν θα πήγαινες ; Μόνο στους φίλους του πάει ο πολιτικός ; δεν έχει υποχρέωση να πηγαίνει προς όλους χωρίς καμιά διάκριση ;

    Ολόψυχα σας ευχόμαστε να έχετε τους περισσότερους φίλους , όμως αυτό δεν μας αφορά , δεν αφορά τον Δημόσιο βίο · οι φίλοι σας αφορούν τον ιδιωτικό σας βίο !
    Γιατί επιμένετε να ταυτίζετε το Δημόσιο μα το Ιδιωτικό ;
    Η Δημοκρατία δεν έχει ” φίλους ” , έχει πολίτες ! με ίσα δικαιώματα , και ο πολιτικός γι’αυτό εκλέγεται , για τους πολίτες κι όχι για τους φίλους …….

    Νομίζουμε , πως όταν ο πολιτικός προτάσσει τους φίλους και τη φιλία και αυτό γίνεται ( δηλώνεται ) δημόσια , είναι σαν —αν δεν — να καλλιεργεί την ρουσφετολογία ( γίνετε φίλοι μου να σας προσέξω και να ” έχετε από ΕΜΕΝΑ ολόπλευρη στήριξη ” ) και να διαφθείρει το δημόσιο φρόνημα , ωθώντας το προς το ρουσφέτι και την ιδιοτέλεια ………

    Έτσι αντιλαμβάνεστε εσείς το ρόλο του πολιτικού ; να κάνει ρουσφέτια ; Έτσι θέλετε να σας θυμάται ο κόσμος ; σαν………εκτελεστή ρουσφετιών ; αυτή είναι η φιλοδοξία σας ;

    Και να φανταστείτε ! ότι κάποιοι αφελείς , περίμεναν από εσάς να κάνετε κολυμβητήριο στην πατρίδα σας , και γι’αυτό να σας ……..θυμούνται …..

Back to top button