Ελλάδα

Σ.Τσιόδρας: 33 νέα κρούσματα, 2114 ο συνολικά – Στους 98 οι νεκροί

33 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας ανακοινώθηκαν πριν από λίγο από το υπουργείο Υγείας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2114, εκ των οποίων το 56.9% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 542 (25.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 819 (38.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

76 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 15 (19.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 80.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

15 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 98 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 26 ήταν γυναίκες (26.5%) και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 72 έτη και το 88.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 42261 κλινικά δείγματα. Την ανακοίνωση υπογράφει ο Σ.Τσιόδρας.

ΑΠΕ

3 Comments

  1. ” Επίσκεψη στου φίλου μου ” : Δηλαδή αν δεν ήταν φίλος σου , δεν θα πήγαινες ; Μόνο στους φίλους του πάει ο πολιτικός ; δεν έχει υποχρέωση να πηγαίνει προς όλους χωρίς καμιά διάκριση ;

    Ολόψυχα σας ευχόμαστε να έχετε τους περισσότερους φίλους , όμως αυτό δεν μας αφορά , δεν αφορά τον Δημόσιο βίο · οι φίλοι σας αφορούν τον ιδιωτικό σας βίο !
    Γιατί επιμένετε να ταυτίζετε το Δημόσιο με το Ιδιωτικό ;

    Η Δημοκρατία δεν έχει ” φίλους ” , έχει πολίτες ! με ίσα δικαιώματα , και ο πολιτικός γι’αυτό εκλέγετε , για τους πολίτες κι όχι για τους φίλους ……..

    Νομίζουμε , πως όταν ο πολιτικός προτάσσει τους φίλους και τη φιλία και αυτό γίνεται ( δηλώνεται ) δημόσια , είναι σαν — αν δεν — να καλλιεργεί την ρουσφετολογία ( γίνετε φίλοι μου να σας προσέξω και να ” έχετε από ΕΜΕΝΑ ολόπλευρη στήριξη ” ) και διαφθείρει το δημόσιο φρόνημα , ωθώντας το προς το ρουσφέτι και την ιδιοτέλεια …….

    Έτσι καταλαβαίνεται εσείς το ρόλο του πολιτικού ; να κάνει ρουσφέτια ; Έτσι θέλετε να σας θυμάται ο κόσμος ; σαν …….εκτελεστή ρουσφετιών ; αυτή είναι η φιλοδοξία σας ;

    Και να φανταστείτε ! ότι κάποιοι αφελείς , περίμεναν από εσάς να κάνετε κολυμβητήριο στην πατρίδα σας , και γι’αυτό να σας …….θυμούνται …….

  2. Κύριε Κουκουφίκα
    για το εξαιρετικό κείμενο-σημείωμα που άφορα κάθε δημόσιο πρόσωπο, άνδρα / γυναίκα….. ΕΥΓΕ……

Back to top button