ΓρεβενάΚαστοριάΚοζάνητελευταίες ειδήσεις

Η περιπέτεια που έζησε έγκυος από την Καστοριά εξαιτίας του κορωνοϊού

Η περιπέτεια της 27χρονης Μ. που είναι σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και διαμένει στη Μεσοποταμία. Οι καταγγελίες και η λύση των προβλημάτων

Μία απίστευτη περιπέτεια έζησε 27χρονη έγκυος που κατοικεί στη Μεσοποταμία Καστοριάς, μια περιοχή που βρίσκεται μέχρι και σήμερα σε καραντίνα, εξαιτίας του κορωνοϊού και των αυξημένων κρουσμάτων που έχουν εντοπισθεί στην περιοχή.

Η 27χρονη Μ., που δεν θέλει να αποκαλύψει την ταυτότητά της, παρακολουθούνταν τακτικά από τους γιατρούς του νοσοκομείου Καστοριάς, όπου και είχε αποφασίσει να γεννήσει. Η εμφάνιση ωστόσο του νέου ιού ανέτρεψε τα σχέδια της. Το νοσοκομείο της Καστοριάς ενημέρωσε τη νεαρή γυναίκα ότι ακυρώνονται τα εξωτερικά ραντεβού και τη συμβούλευσε λόγω των περιστατικών του κορωνοϊού να απευθυνθεί σε ένα άλλο νοσοκομείο.

Στο τέλος Μαρτίου, η γυναίκα, έχοντας φτάσει τις 34 εβδομάδες εγκυμοσύνης, επικοινώνησε με το νοσοκομείο της Κοζάνης ώστε να κάνει έναν έλεγχο ρουτίνας στα εξωτερικά ιατρεία. Σύμφωνα με την ίδια ωστόσο, η γραμματεία του νοσοκομείου της απάντησε ότι δεν πραγματοποιούνται πλέον τακτικά ραντεβού εξαιτίας της πανδημίας. «Μπαίνοντας στον ένατο μήνα, έπρεπε να με παρακολουθεί γιατρός κάθε εβδομάδα. Επειδή είναι η πρώτη μου εγκυμοσύνη, είχα και λίγο άγχος. Δεν ήθελα να πάω σε ένα νοσοκομείο [ετοιμόγεννη] και να τους πω “Ήρθα! Χωρίς να τους ξέρω, χωρίς να με ξέρουν”».

Η Μ. απευθύνθηκε στη συνέχεια στο νοσοκομείο των Γρεβενών, όπου ενημερώνοντας ότι έρχεται από την Καστοριά, έκλεισε κανονικά ραντεβού.

Διαβάστε την συνεχεία στο  voria.gr

Back to top button