Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Νεκρό ζαρκάδι από διερχόμενο αυτοκίνητο στον Άι Σωτήρα (φωτογραφίες)

Σήμερα 26/4/20 τις πρώτες πρωινές ώρες βρέθηκε από περιπατητές στον εσωτερικό παραλίμνιο δρόμο νεκρό, νεαρό ζαρκάδι ⟨Capreolus capreolus) στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας και ειδοποίησαν το Αστυνομικό τμήμα Καστοριάς . Μέλη της Ο.Α.Ε του Αρκτούρου της Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος και του Δασαρχείου Καστοριάς βρέθηκαν στο σημείο και διαπίστωσαν ότι το ζώο ήταν νεκρό .
Από τα στοιχεία που συνέλεξαν το πιθανότερο είναι το ζαρκάδι να χτυπήθηκε από διερχόμενο όχημα τις βραδινές ώρες και στην συνέχεια να διαμελίστηκε μερικώς από άλλα σαρκοφάγα ζώα (πιθανόν μινκ) που ζουν στην περιοχή .
Το άτυχο ζώο συλλέχθηκε από τις ομάδες και την δασική υπηρεσία και μεταφέρθηκε σε ειδικό χώρο για τις απαραίτητες διαδικασίες όπως ορίζει το πρωτόκολλο διαχείρισης άγριων ζώων .
Για άλλη μια φορά υπενθυμίζουμε ότι στην περιοχή του εσωτερικού παραλίμνιου δρόμου θα πρέπει οι οδηγοί, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες ,να είναι αρκετά προσεκτικοί και να κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες διότι είναι πολλαπλά τα ατυχήματα τα τελευταία χρόνια με θύματα την άγρια ζωή στην συγκεκριμένη περιοχή .

 

3 Comments

  1. Δηλαδη με ποσα πηγαινε ο οδηγος και καταφερε να μη δει και να σκοτωσει ζαρκαδι;Και τι ωρα συνεβη;Δεν ισχυει απαγορευση κυκλοφοριας 20:00-08:00;Σημερα ζαρκαδι,χθες βιδρα,αυριο πεζος,παιδακι,ποδηλατης;Μηπως επιτελους να κλεισει στα αυτοκινητα αυτη η υπεροχη διαδρομη,που ειναι και πολος ελξης τουριστων και ημεδαπων;Μπα!Ποιος θα τα βαλει με την παντοκρατορια του αυτοκινητου στην Ελλαδα;

  2. Η κυκλοφορία ως σήμερα στην περιοχή μας είναι 8πμ έως 8μμ
    ερώτημα 1 πως κάποιος κάνει γυρολιμνιά με αυτοκίνητο ώρα βραδινή και μάλιστα με ταχύτητα που σκοτώνει;
    ερωτημα 2: πως κάποιος κάνει γυρολιμνιά ώρα πολύ πρωινή ;
    Αρα τα μέτρα για ποιους ισχύουν;

  3. Εκτός από το ότι απαγορευόταν η κυκλοφορία 20:00-08:00 και πως κυκλοφορούσε το αυτοκίνητο και με τι ταχύτητα όπως πολύ σωστά ανέφεραν σε σχόλια κάποιοι συμπολίτες μας, και αυτός που περπατούσε και το βρήκε με τη μήνυμα βρέθηκε στη γυρολιμνιά για περπάτημα;;;

Back to top button