“Μένουμε σπίτι” τραγουδούν και παίζουν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς (βίντεο)

Στο Μουσικό Σχολείο Καστοριάς οι μαθητές θέλησαν με τον δικό τους τρόπο να αντισταθούν σε αυτή την δυσάρεστη κατάσταση που δημιουργήθηκε από την εξάπλωση της πανδημίας του κορωναϊού.

Ο κάθε μαθητής έκανε πρόβα από μόνος του στο σπίτι του και τελικά έπαιξε μουσική και τραγούδησε με σκοπό να εκφράσει τα συναισθήματά του και με τον τρόπο του δώσει ελπίδα σε όλους μας.

Το αποτέλεσμα ήταν να συγκεντρωθούν πολλά μικρά βίντεο τα οποία συνδέθηκαν σε ένα, δημιουργώντας έτσι μια εξ’ αποστάσεως ορχήστρα η οποία παρόλο που συναντήθηκε αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, κατάφερε να παίξει και να εκφραστεί σαν να είχαμε συναντηθεί όλοι από κοντά!

Το τραγούδι είναι φτιαγμένο αποκλειστικά από μαθητές Γυμνασίου οι οποίοι ξεπέρασαν τον εαυτό τους προσπαθώντας ο κάθε ένας ανάλογα με το επίπεδο και την τάξη του να προσφέρει ότι καλύτερο μπορούσε.

Με πολλές ευχές από το Μουσικό Σχολείο Καστοριάς,οι μαθητές μας μαζί με τον καθηγητή – διευθυντή της ευρωπαϊκής ορχήστρας του σχολείου κ. Κ. Ταμβάκη, στέλνουν μήνυμα αισιοδοξίας και εύχονται καλή αντάμωση με τους φίλους και συμμαθητές τους!

Μένουμε σπίτι…!

Μένουμε σπίτι,

Με την ελπίδα ότι αύριο ο κόσμος θα είναι πιο ασφαλής

Μένουμε σπίτι,

Με υπομονή τηρώντας τους κανόνες για για την ασφάλεια μας

Μένουμε σπίτι,

με πίστη ότι όλα θα πάνε καλά και γι αυτό δείχνουμε κουράγιο!

Μένουμε σπίτι,

και πάνω από όλα φροντίζουμε να μεταδίδουμε την θετική μας ενέργεια ώστε να γίνει ο κάθε ένας από εμάς, παράδειγμα για τον διπλανό του!

Μένουμε σπίτι,

και μπορεί να μας λείπουν οι παρέες και οι ανέμελοι περίπατοι με τους φίλους μας όμως σύντομα και πάλι…

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ!

1 σχόλιο

  1. Δρ Λεωνίδας Παπαδημητρίου πρώην Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Παιδείας:
    Θα ήθελα να εκφράσω τις πραγματικές μου ευχαριστίες και ικανοποίησή μου για την πρόοδο που έχουν παρουσιάσει τα παιδιά του μουσικού μας σχολείου αλλά και την σοβαρή και αποτελεσματική δουλειά των καθηγητών τους και της διεύθυνσης του σχολείου. Η γρήγορη συμμετοχή αυτού του σχολείου στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή του Δήμου μας είναι πέρα από τα αναμενόμενα. Δεν μπορώ παρά να αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής που ο αγώνας που δώσαμε πριν 3 χρόνια για ίδρυση αυτού του σχολείου στην πόλη της Καστοριάς δικαιώνεται για άλλη μια φορά με τη σημερινή τους ιδιαίτερα δύσκολη συνεργασία για την παρουσίαση αυτής της συναυλίας.