ΑθλητικάΚαστοριάΠρόσωπα

Ευαγγελία Αναστασιάδου: Η αθλήτρια-έκπληξη της περασμένης σεζόν!

Έχοντας μόλις μια σεζόν που πήρε το βάφτισμα του πυρός στην εθνική ομάδα, η Ευαγγελία Αναστασιάδου φαίνεται απόλυτα έτοιμη για την επίτευξη του κάθε της αθλητικού στόχου. Εξάλλου, στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα το ταλέντο της ξεχώρισε και χάρις αυτό κατάφερε να καθιερωθεί στην κατηγορία Ανδρών-Γυναικών, μόλις στα 18 της.

Του Σταύρου Καραχάλιου

Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, η πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς κάνει λόγο τόσο για την ανοδική της πορεία στο άθλημα, όσο και για τα άτομα που συνέβαλαν σε αυτήν. Παράλληλα, εκφράζει τη γνώμη της για την μετάθεση τον Ολυμπιακών Αγώνων για το καλοκαίρι του 2021. Μεταξύ των άλλων, στέλνει ένα μήνυμα για μια θετική έκβαση στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

«Έκανα στίβο… μέχρι να με κερδίσει η κωπηλασία» 

Αναφερόμενη στα πρώτα της βήματα στον αθλητισμό, η Ευαγγελία Αναστασιάδου εξηγεί: «Αρχικά, ασχολήθηκα για περίπου πέντε χρόνια με το στίβο. Aνέκαθεν μου άρεσε το τρέξιμο,. Ωστόσο, στη δευτέρα γυμνασίου μπήκε στη ζωή μου η κωπηλασία και εν τέλει με κέρδισε».

Η νεαρή πρωταθλήτρια μαζί με την προπονήτρια της Βούλα Σιαραφέρα

«Χάρις τους προπονητές μου κατάφερα να ξεχωρίσω»

Ακολούθως, πλέκει το εγκώμιο των προπονητών, οι οποίοι την μύησαν στην τέχνη του “κουπιού”: «Τόσο η νυν προπονήτρια μου στο ΝΟΚ, η Βούλα (Σιαραφέρα), όσο και ο προκάτοχος της, ο κύριος Βασίλης (Χασιώτης), με έχουν στηρίξει πάρα πολύ. Χάρις τη σωστή τους καθοδήγηση κατάφερα να ξεχωρίσω. Ωστόσο, έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα και στο ψυχολογικό κομμάτι, κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για κάθε αθλητή».

Ο έμπειρος τεχνικός, Βασίλης Χασιώτης

«Οι γονείς μου έχουν κάνει τα πάντα γι’ εμένα»

Όσον αφορά τη συνεισφορά της οικογένειας της στη μέχρι στιγμής πορεία της, η φερέλπιδα αθλήτρια επισημαίνει: «Οι γονείς μου με βοηθούν όσο περισσότερο μπορούν. Ακόμη και την περίοδο που βρίσκομαι στα προπονητικά κοινόβια της εθνικής επικοινωνούμε και με ενθαρρύνουν, ώστε να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Είναι υπέροχοι, έχουν κάνει τα πάντα γι’ εμένα».

«Πρότυπο μου η Χριστίνα Γιαζιτζίδου»

Παράλληλα, η Ευαγγελία Αναστασιάδου αναφέρει τα ινδάλματα της από το χώρο της κωπηλασίας: «Το πρότυπο μου είναι η ολυμπιονίκης του ομίλου μας, η Χριστίνα Γιαζιτζίδου. Την θαυμάζω από τότε που ξεκίνησα. Μάλιστα, την είχα προπονήτρια το διάστημα που ανέλαβε την ακαδημία. Θεωρώ ότι βοήθησε αρκετά στην εξέλιξη μου. Ένας ακόμη ολυμπιονίκης ο οποίος κατ’ εμέ είναι παράδειγμα προς μίμηση είναι ο Γιάννης Χρήστου».

«Το 2019 ήταν πολύ όμορφη χρονιά»

Άκρως ευχαριστημένη από την περασμένη αγωνιστική σεζόν, η καστοριανή πρωταθλήτρια δηλώνει: «Το 2019 ήταν πολύ όμορφη και πρωτόγνωρη χρονιά γι’ εμένα, αφού κύλησε πολύ καλύτερα απ’ όσο προσδοκούσα. Έλαβα μέρος σε αρκετές διεθνείς διοργανώσεις,  κάτι που δεν είχα την ευκαιρία να κάνω τα προηγούμενα χρόνια. Το ένα κοινόβιο της εθνικής ομάδας έφερνε το άλλο και σιγά σιγά άρχισε να με ενθουσιάζει η όλη διαδικασία. Έτσι λοιπόν, αγωνίστηκα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων- Νεανίδων του Τόκιο, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 των Ιωαννίνων και εν τέλει στο Βαλκανικό πρωτάθλημα της Σερβίας. Βέβαια, καθοριστικό ρόλο έπαιξε το ότι ήμουν εξ αρχής προσηλωμένη στις προπονήσεις μου».

«Φοβερή εμπειρία το Ευρωπαϊκό»

Συνεχίζοντας τον συνειρμό των σκέψεων της, η ταλαντούχα αθλήτρια τονίζει: «Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αγωνίστηκα στο σκιφ, το οποίο είναι δύσκολο αγώνισμα. Στον τελικό έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό, παρ’ όλα αυτά δεν κατάφερα να διεκδικήσω κάτι παραπάνω από την 6η θέση. Εντούτοις, το να συμμετέχεις σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση, η οποία μάλιστα διεξάγεται στη χώρα σου είναι φοβερή εμπειρία. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που γνωρίζεις ότι οι δικοί σου άνθρωποι βρίσκονται στις κερκίδες και σε εμψυχώνουν».

«Έζησα μοναδικές στιγμές τη χρονιά αυτή»

Ακολούθως, η φερέλπιδα κωπηλάτρια διαπιστώνει: «Η κούρσα που μου έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό όσο καμία άλλη, είναι αυτή του ημιτελικού του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Είχα χαρεί πάρα πολύ, που καταφέραμε με την Ευαγγελία (Φράγκου) να πάρουμε την πρόκριση για τον τελικό. Στη πορεία κατακτήσαμε την 6η θέση», και υπογραμμίζει: «Με άλλα λόγια, έζησα μοναδικές στιγμές τη χρονιά αυτή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ευαγγελία Αναστασιάδου κατέκτησε δυο ασημένια μετάλλια στο Βαλκανικό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου της Σερβίας. Το ένα ήταν στο τετραπλό σκιφ νεανίδων, μαζί με τις Καρμέλα Γκαττ, Σοφία Θεοχάρη και Ευαγγελία Φράγκου, ενώ το άλλο στο διπλό σκιφ νεανίδων, με παρτενέρ για ακόμη μια φορά τη συνονόματη της.

«Εξαιρετική κοπέλα η Φράγκου»

Σε δεύτερο χρόνο, κάνει λόγο για την πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών, Ευαγγελία Φράγκου: «Η Ευαγγελία είναι ένα χρόνο μικρότερη μου. Με αυτή τη κοπέλα ταίριαξα αρκετά στο διπλό σκιφ. Δεν είχα με καμία άλλη τόσο καλό συγχρονισμό. Ήταν πολύ σημαντικό γι’ εμένα το ότι είχα στο παγκόσμιο ένα πλήρωμα στο οποίο μπορούσα να στηριχτώ. Είναι πολύ καλή αθλήτρια και εξαιρετική κοπέλα».

Σκεπτόμενη το επαγγελματικό της μέλλον, η μαθήτρια της τρίτης λυκείου δηλώνει: «Κατά πάσα πιθανότητα θα δηλώσω κάποια σχολή Φυσιοθεραπείας. Μου φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον αυτός ο κλάδος».

«Έκανα μεγάλο άλμα τη περασμένη σεζόν»

Εν συνεχεία, η Αναστασιάδου σχολιάζει την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο για το 2021, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού: «Η απόφαση αυτή της ΔΟΕ αποτελεί πλεονέκτημα γι’ εμένα. Βρίσκομαι στην ολυμπιακή ομάδα μόνο το τελευταίο χρόνο, συνεπώς, η κατάσταση αυτή θα βοηθήσει στο να προετοιμαστώ ακόμη καλύτερα», και συμπεράνει: «Θεωρώ ότι τη περασμένη σεζόν έκανα μεγάλο άλμα, αν αναλογιστεί κανείς ότι, σε άλλες χώρες υπάρχουν αθλητές που προετοιμάζονται ήδη τέσσερα, μπορεί και οχτώ χρόνια για να διεκδικήσουν μια ολυμπιακή πρόκριση».

«Να βγούμε όλοι υγιείς από αυτή τη κατάσταση»

Κλείνοντας, η πολλά υποσχόμενη αθλήτρια στέλνει ένα αισιόδοξο μήνυμα για τον αγώνα κατά του κορωνοϊού: «Ελπίζω, ο καθένας ξεχωριστά να τηρείσει τις οδηγίες των ειδικών, ώστε να βγούμε όλοι υγιείς από αυτή τη κατάσταση. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να επιστρέψουμε όσο πιο σύντομα γίνεται στην καθημερινότητα μας».

rowit.gr

Back to top button