Καστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Τριαντάφυλλο γλυκό του κουταλιού (φωτογραφίες)

http://4.bp.blogspot.com/-jI5LYqbhd3M/Ua2BTjZMuWI/AAAAAAAAByI/lqMRlX39eiU/s1600/CIMG6151.JPG

 Τριαντάφυλλο γλυκό του κουταλιού

Υλικά:

400γρ ροδοπέταλα από μαγιάτικα τριαντάφυλλα

2 κιλά ζάχαρη

1,200 λίτρα νερό

1/2 κουταλάκι ξινό

1 κουτάλι γλυκόζη

http://1.bp.blogspot.com/-wBGH3vK6fLc/Ua2A92ZbmhI/AAAAAAAABxQ/VUbkG_9C_wg/s1600/CIMG6143.JPG

Αυτά είναι τα μαγιάτικα τριαντάφυλλα.

http://3.bp.blogspot.com/-vHQrOXlz7Lc/Ua2BLA47IqI/AAAAAAAABxs/Q20iaZvsK3I/s1600/CIMG6146.JPG
Και αυτά είναι όλα- όλα τα υλικά μας.

Οδηγίες:
Βγάζουμε τα ροδοπέταλα από τους μίσχους τους και αφαιρούμε το άσπρο μέρος κόβοντας με ένα ψαλίδι. Τα ζυγίζουμε.
http://4.bp.blogspot.com/-TuBCRRfwZBY/Ua2BHO17qPI/AAAAAAAABxg/7ErEqZTRny0/s1600/CIMG6145.JPG
Πλένουμε πολύ καλά μέσα σε λεκάνη με κρύο νερό. Στραγγίζουμε καλά και απλώνουμε πάνω σε μεγάλη πετσέτα. Καλύπτουμε με άλλη πετσέτα και πατάμε να στραγγίξουν καλά.
http://4.bp.blogspot.com/-pV8290Ad5-Q/Ua2BD9iCOhI/AAAAAAAABxY/5FTfKBjk8Nc/s1600/CIMG6147.JPG
Ανακατεύουμε τα ροδοπέταλα με την ζάχαρη και τρίβουμε επίσης πολύ καλά. Αφήνουμε τουλάχιστον 30’. Μέχρι 2 ώρες.
http://4.bp.blogspot.com/-xKauavACZlk/Ua2BPFD9kWI/AAAAAAAABx4/Hx8_YtbaTDA/s1600/CIMG6149.JPG
Σε κατσαρόλα βάζουμε τα ροδοπέταλα με τη ζάχαρη, το νερό και το ξινό να βράσουν. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μικρότερο δυνατό δείκτη, σκεπάζουμε με το καπάκι της την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 45’. Όταν το σιρόπι δέσει είναι και τα τριαντάφυλλα έτοιμα. Στα τελευταία λεπτά προσθέτουμε και την γλυκόζη.
http://3.bp.blogspot.com/-O0_eLpRrjSE/Ua2BQ86lv9I/AAAAAAAAByA/juoZCUtdF0o/s1600/CIMG6150.JPG

Αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει καλά και φυλάγουμε σε καθαρό και στεγνό βάζο.

http://4.bp.blogspot.com/-jI5LYqbhd3M/Ua2BTjZMuWI/AAAAAAAAByI/lqMRlX39eiU/s1600/CIMG6151.JPG

Επίσης σας κερνάω φίλοι μου. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Μαρία Παπαϊωάννου

masasoura.blogspot.com

Back to top button