Καστοριά

Βράδυ στην Καστοριά: Όταν η πόλη αποφασίζει να ”αποπλανήσει” το νου και να σου ”κλέψει” την καρδιά (φωτογραφίες)

Η εικόνα ίσως περιέχει: νύχτα και υπαίθριες δραστηριότητες

«Αέναο καράβι» η Καστοριά που ταξιδεύει στη… θάλασσα του χρόνου, μεταβάλλοντας πεισματικά κάθε νύχτα την λίμνη της σε καθρέφτη, για να διπλασιάσει την ομορφιά της και να θαμπώσει, σαν άλλη ”μάγισσα”, όποιον τολμά να την κοιτάξει.

Σαν φύγει ο ήλιος, και η νύχτα σκεπάσει την Καστοριά, είναι οι ώρες που η πόλη αρχίζει ένα άλλο αφήγημα! Περπάτα στα σοκάκια της. Από τις αναπνοές της θα νιώσεις Βυζαντινή μυρωδιά… Θα σου πει, μέσα στο λιγοστό φως, πόσο περήφανη νιώθει με τα αρχοντικά της, που φανάρια παλεύουν να τα κρατήσουν στο φως, διώχνοντας από πάνω τους το σκοτάδι της νύχτα, δίχως να καταλαβαίνουν ότι κι έτσι μαγεύουν.

Όχι η Καστοριά δεν είναι η πόλη του κορωνοϊού. Πέρασε αυτό, όπως πέρασαν τόσα άλλα. στους αιώνες ιστορίας, πολιτισμού και αρχοντιάς που κουβαλά! Η Καστοριά, είναι μια ”πεισματάρα” που δεν σταματά να παίζει με τα νερά της λίμνης… που σαν Κίρκη σε καλεί να μπεις στα στενά της, για να σε ”κλέψει” από το σήμερα και να σε πάει ταξίδι στο χρόνο.. να σε κρατήσει φυλακισμένο εκεί… και το καταφέρνει, δεν της είναι δύσκολο! Το καταφέρνει γατί η Καστοριά τη νύχτα όπως και τη μέρα, όπως κάθε στιγμή, σου αποπλανεί το νου…

Και πως μπορείς αυτό το αφήγημα να το ”αιχμαλωτίσεις” μηχανικά; Εντάξει, στο νου σου και την καρδιά σου, κατάφερε να κερδίσει μια θέση για πάντα, αλλά φωτογραφικά; Ναι γίνεται! Αυτό κατάφερε με την φωτογραφική του μηχανή ο Lone Hiker. Αιχμαλώτισε, σε ένα μικρό μέρος της, τη βραδινή μαγεία της πόλης και μας την μεταφέρει με απλοχεριά! Ο ditikostipos.gr τον ευχαριστεί θερμά!

Κείμενο Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Φωτογραφίες Lone Hiker

Η εικόνα ίσως περιέχει: νύχτα, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και νερό

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, βουνό, νύχτα, υπαίθριες δραστηριότητες, νερό και φύση

Η εικόνα ίσως περιέχει: νύχτα και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: νύχτα, δέντρο, φυτό, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

ditikostipos.gr

 

Back to top button