Καστοριά

Επαφές στην Αθήνα για τον τουρισμό (φωτο)

Την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020 ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Ν.Δ Καστοριάς Βασίλη Βελλίδη και τον Τομεάρχη Τουρισμού Ιωσήφ Νώτη επισκέφθηκαν τον Υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα.Εκεί συζητήθηκε η δυνατότητα ανάδειξης της Καστοριάς ως μητροπολιτικού κέντρου τουριστικής Εκπαίδευσης της Δυτικής Μακεδονίας και της ευρύτερης περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων.
Προς τον σκοπό αυτό προγραμματίζεται η διοργάνωση ημερίδας στην Καστοριά με την συμμετοχή εταιρείας εξειδικευμένων συμβούλων με μεγάλη διεθνή εμπειρία στην τουριστική εκπαίδευση,προβολή και μάρκετιγκ. Επισημάνθηκε η μεγάλη σπουδαιότητα του άρθρου 79 που πρόσφατα ψήφισε το Υπουργείο Τουρισμού για την επιχορήγηση φορέων και σωματείων για δράσεις τουριστικής ανάπτυξης και προβολής από τους Δήμους με ποσοστό έως 2,5% των τακτικών εσόδων, εφ’όσον οι Δήμοι συμμετέχουν σε συμπράξεις με αυτά σε ποσοστό >50%.

Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στον Ε.Ο.Τ και συνάντηση με την πρόεδρο Άντζελα Γκερέκου στην οποία τονίστηκαν:
α) η ανάγκη για συνεργασία με τον ΕΟΤ ως προς τον συντονισμό, το πλάνο και τα εργαλεία τουριστικής προβολής της περιοχής,
β) η θέσπιση ενός στρατηγικού σχεδίου προβολής της Καστοριάς με έμφαση στην αειφορία και την ταυτόχρονη ανάδειξη περιβαλλοντικών,πολιτιστικών,αθλητικών και κοινωνικών δυνατοτήτων,
γ)το θέμα συντονισμού μεταξύ των φορέων της αυτοδιοίκησης και των επαγγελματικών επιχειρηματικών φορέων ενός συνεκτικού πλαισίου λειτουργίας για την αποτελεσματική προβολή.Συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση περαιτέρω συναντήσεων με την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων,ενώ η προσπάθεια για την ανάδειξη της Δ.Μακεδονίας και της Καστοριάς ειδικότερα είναι ένα στοίχημα που αφορά συνολικά την βιώσιμη ανάπτυξη στη χώρα.

Τέλος με ικανοποίηση δηλώνουμε πως ο Υφυπουργός κ.Μ.Κόνσολας και η Πρόεδρος κ.Ά. Γκερέκου ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Βουλευτή και της ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας και σύντομα θα βρεθούν μαζί στην Καστοριά.

 

Back to top button