Καστοριά

Η ΟΝΝΕΔ Καστοριάς για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Το πρόβλημα των ναρκωτικών δεν είναι κάτι καινούργιο αλλά ταλαιπωρεί την κοινωνία μας δεκαετίες. Φαίνεται όμως η πανδημία του κορονοϊού και οι συνακόλουθες ψυχολογικές, οικονομικές κ.α επιπτώσεις της να έχουν ως αποτέλεσμα την όξυνση του προβλήματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ο.Η.Ε οι χρήστες ναρκωτικών παγκοσμίως έφτασαν τα 271 εκατομμύρια ενώ κάθε χρόνο 585.000θάνατοι σχετίζονται με τα ναρκωτικά . To τραγικότερο όλων είναι ότι η ηλικιακή βαθμίδα με τα μεγαλύτερα ποσοστά χρήσης είναι η «15- 34 ».

Όμως ξεφεύγοντας από τους αριθμούς και επικεντρώνοντας την προσοχή μας στους ανθρώπους που κρύβονται πίσω από αυτούς πρέπει να καταστεί κοινή αντίληψη όλων ότι «Το μόνο που σου προσφέρουν τα ναρκωτικά είναι να σε σκοτώνουν… αργά και βασανιστικά. Και σκοτώνουν μαζί και όλους όσοι είναι γύρω σου.» (Billie Holiday). Τα ναρκωτικά δεν αποτελούν λύσει σε κανένα πρόβλημα ούτε μαγκιά αλλά αυτοκαταστροφή. Ενώ τέλος, ως κοινωνία και πολιτεία πρέπει να βοηθήσουμε τους εξαρτημένους να βρουν την αναγκαία στήριξη και βοήθεια ώστε να απεξαρτοποιηθούν και να επανενταχθούν στην κοινωνία.

Ν.Ε ΟΝΝΕΔ Καστοριάς
Ο πρόεδρος Ράπης Χαρίλαος

Back to top button