Κέικ με σμέουρα από τον Γιώργο Πουρναράκη
1 ώρα 15 λεπτά
Υλικά:
-
150 γρ. Κατεψυγμένα ή φρέσκα σμέουρα
-
200 γρ. Βούτυρο
-
200 γρ. Κρυσταλλική ζάχαρη
-
200 γρ. Αλεύρι
-
3 αυγά
-
1 κ.σ. Άχνη ζάχαρη
-
Βούτυρο για την φόρμα
Εκτέλεση:
-
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα.
-
Σε ένα σκεύος ρίχνουμε το βούτυρο, την ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει.
-
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά.
-
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα σμέουρα, 1-2 κ.σ. αλεύρι, 1 κουτάλια της σούπας άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι.
-
Στο μείγμα με τα αυγά ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
-
Αναμειγνύουμε τα μείγματα απαλά.
-
Βουτυρώνουμε την φόρμα.(30*12)
-
Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα και το απλώνουμε.
-
Ψήνουμε για 45-50 λεπτά.
-
Το κέικ είναι έτοιμο. Καλή σας όρεξη!