Καστοριά

Καστοριά: Μοντέρνα μαρμάρινα μπάνια από την ΠΑΝΑΜΑΡΜ (εικόνες)

Ο σχεδιασμός του μπάνιου αποτελεί ένα ιδιαίτερο στάδιο στην αρχιτεκτονική κατασκευή. Στις μέρες μας το μπάνιο δεν μπορεί να λείπει από καμιά κατοικία, ξενοδοχείο ή τουριστικό κατάλυμα, γυμναστήριο ή εμπορικό κατάστημα, μουσείο ή εκκλησία.

Το μάρμαρο, ο γρανίτης και τα φυσικά πετρώματα αποτελούν κυρίαρχα δομικά υλικά στην κατασκευή του. Ήδη από την αρχαιότητα, τα λουτρά και τα χαμάμ ήταν κατασκευασμένα από υλικά υψηλής ποιότητας και διαχρονικής αξίας, όπως το λευκό μάρμαρο με νερά σε απαλές αποχρώσεις του πράσινου, του κόκκινου ή του γκρι. Ακόμα και σήμερα οι σκαλιστοί μαρμάρινοι νιπτήρες προκαλούν τον θαυμασμό με την κομψότητα και την ομορφιά τους.

Τα ιδιαίτερα τεχνικά χαρακτηριστικά του μαρμάρου (αντοχή, υψηλή ποιότητα και διαχρονικότητα), η ποικιλία των χρωματισμών και η απαράμιλλη αισθητική του, το χαρακτηρίζουν ως ένα από τα πολυτιμότερα υλικά δόμησης ενός μπάνιου.

Το μάρμαρο, ο πωρόλιθος ή ο γρανίτης μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον πάγκο του νιπτήρα ή στα διακοσμητικά ράφια του μπάνιου και μπορούν να ταιριάξουν άριστα με την ποικιλία υδραυλικών ειδών. Τα φυσικά υλικά στην επένδυση των τοίχων, μπορούν να πλαισιώσουν την μπανιέρα ή το ντουζ, και να δέσουν κατάλληλα με το γυαλί ή το μέταλλο.

Το αντιολισθητικό μάρμαρο ή ο φλογισμένος γρανίτης είναι η καταλληλότερη λύση για ασφαλή χρήση στο δάπεδο της ντουζιέρας ή στα σκαλιά που οδηγούν στο Jacuzzi. Η όψη του υλικού, αντιολισθηρό (ματ, σαγρέ, χτενισμένο, splitface κ.λπ.) ή γυαλισμένο, είναι αποτέλεσμα εφαρμογής σύγχρονων τεχνολογιών στην επεξεργασία του μαρμάρου.

Το μάρμαρο ως φυσικό υλικό είναι φιλικό προς το περιβάλλον αποτελώντας την πιο ασφαλή επιλογή για αειφόρες και βιώσιμες αρχιτεκτονικές εφαρμογές. Ο χρόνος το καθιστά ομορφότερο και πολυτιμότερο στοιχείο της σύγχρονης κατασκευής. Η συντήρηση του μετά από χρόνια μπορεί να το επαναφέρει σχεδόν στην αρχική του όψη.

Η χρήση των φυσικών πετρωμάτων στα μπάνια και τις αίθουσες προσωπικής περιποίησης προτείνεται και στην κατασκευή ή ανακαίνιση των επαγγελματικών χώρων (ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες, ινστιτούτα αισθητικής κλπ), καθώς το αποτέλεσμα προκαλεί αίσθημα πολυτέλειας και φροντίδας προς τον πελάτη.

Το προσωπικό της ΠΑΝΑΜΑΡΜ έχει τη γνώση και την εμπειρία για να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε, να επιλέξετε τα κατάλληλα υλικά και να κατασκευάσετε το μπάνιο των ονείρων σας…

Μάθετε περισσότερα…panamarm.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καστοριά: Οικολογική θέρμανση με τζάκι αερίου (εικονες)

Καστοριά: Καινοτομία στην κατασκευή μαρμάρινης προτομής (εικονες)

Back to top button