Υλικά:
παντεσπάνι
5 αυγά
1 κούπα ζάχαρη (όχι πολύ γεμάτη)
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (όχι πολύ γεμάτη)
2 κουτάλια κακάο πικρό
σιρόπι
1 φλιτζανάκι του καφέ ζάχαρη
1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας μας
γέμιση
1 φάκελο σαντιγί σε σκόνη
1 κούπα γεμάτη φρέσκο γάλα κρύο
3 κουτάλια κακάο πικρό
2 κουπάκια γιαούρτι στραγγιστό
1 πολύ γεμάτο κουπάκι φράουλες (ώστε να μας δώσει 3 κούπες πολτό)
6 κουτάλια ζάχαρη
2 γεμάτα κουτάλια κορν φλάουερ
– νιφάδες σοκολάτας
Οδηγίες:
Η συνταγή είναι για φόρμα 30νο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο C στις αντιστάσεις πάνω- κάτω.
Χτυπάμε καλά τα αυγά, προσθέτουμε τη ζάχαρη να χτυπηθεί κι αυτή καλά, και προσθέτουμε ανακατεύοντας απαλά το αλεύρι με το κακάο.
Στρώνουμε την φόρμα με λαδόκολλα και ρίχνουμε μέσα όλη τη ζύμη. Ψήνουμε 30- 35′.
Αφού καθαρίσουμε τις φράουλες και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Σε χαμηλά φωτιά ενώνουμε τον φραουλοπολτό με την ζάχαρη και το κορν φλάουερ ώσπου να γίνουν κρέμα. Αφήνουμε να κρυώσει.
Μόλις βγάλουμε το παντεσπάνι από τον φούρνο το τοποθετούμε σε σχάρα να κρυώσει και το κόβουμε σε δύο δίσκους.
Σε πιατέλα τοποθετούμε τον ένα δίσκο και σιροπιάζουμε με το μισό σιρόπι.
Καλύπτουμε με την σοκολατένια κρέμα.
Απίστευτη τούρτα φίλοι μου!
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!