Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Παντζάρια τουρσί (φωτογραφίες)

http://4.bp.blogspot.com/-B5sgpBul8C0/Uba_CD8dCyI/AAAAAAAABy4/VwYDNHCJg1o/s1600/CIMG6193.JPG

Είτε πρόκειται για ψησταριά είτε για απλή συγκέντρωση γύρω από το τραπέζι, είτε μέσα στο σπίτι, είτε έξω από αυτό, είτε είναι καλοκαίρι, είτε χειμώνας.  Μια διαφορετική  συνταγή για τουρσί. Θα σας μείνει αξέχαστη. Ας δούμε πως γίνεται:

ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΤΟΥΡΣΙ

Υλικά:

1 κιλό παντζάρια

10 κουτάλια ξίδι

40 γαρίφαλα (μοσχοκάρφια)

1 1/2 κούπα ζάχαρη

http://1.bp.blogspot.com/-Hhc0qjn6eu8/Uba-7iQ8Y-I/AAAAAAAAByg/u3mNNPV99DY/s1600/CIMG6188.JPG

Οδηγίες:

Βράζουμε τα παντζάρια με τη φλούδα τους όσο να «κρατάνε» λίγο. Καθαρίζουμε και κόβουμε κύβους.
http://2.bp.blogspot.com/-PKM_jEI5iuM/Uba-7cT9IcI/AAAAAAAAByY/1EgfqwB52lY/s1600/CIMG6189.JPG
Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί, με νερό τόσο όσο να καλύπτει τα παντζάρια μας. Σιγοβράζουμε, ώσπου να μαλακώσουν καλά τα παντζάρια και να «δέσει» ο ζωμός.

http://2.bp.blogspot.com/-0Q9_n8p_as8/Uba-7j-AyEI/AAAAAAAAByc/yZkuMsLVMxM/s1600/CIMG6191.JPG
Φυλάγουμε σε καθαρό και στεγνό βάζο, αναποδογυρίζοντάς το ώσπου να κρυώσει, και διατηρούμε στο ψυγείο.

http://2.bp.blogspot.com/-YZlG2xbKMfc/Uba_A6m8wGI/AAAAAAAAByw/r3KXTiHjYu8/s1600/CIMG6192.JPG

Είναι πρωτότυπη γλυκόξινη γεύση.

http://4.bp.blogspot.com/-B5sgpBul8C0/Uba_CD8dCyI/AAAAAAAABy4/VwYDNHCJg1o/s1600/CIMG6193.JPG

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ! ΚΑΙ ΚAΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΑΚΙ ΣΑΣ!!!!!

Μαρία Παπαϊωάννου

masasoura.blogspot.com

Back to top button