Είτε πρόκειται για ψησταριά είτε για απλή συγκέντρωση γύρω από το τραπέζι, είτε μέσα στο σπίτι, είτε έξω από αυτό, είτε είναι καλοκαίρι, είτε χειμώνας. Μια διαφορετική συνταγή για τουρσί. Θα σας μείνει αξέχαστη. Ας δούμε πως γίνεται:
ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΤΟΥΡΣΙ
Υλικά:
1 κιλό παντζάρια
10 κουτάλια ξίδι
40 γαρίφαλα (μοσχοκάρφια)
1 1/2 κούπα ζάχαρη
Οδηγίες:
Βράζουμε τα παντζάρια με τη φλούδα τους όσο να «κρατάνε» λίγο. Καθαρίζουμε και κόβουμε κύβους.
Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί, με νερό τόσο όσο να καλύπτει τα παντζάρια μας. Σιγοβράζουμε, ώσπου να μαλακώσουν καλά τα παντζάρια και να «δέσει» ο ζωμός.
Φυλάγουμε σε καθαρό και στεγνό βάζο, αναποδογυρίζοντάς το ώσπου να κρυώσει, και διατηρούμε στο ψυγείο.
Είναι πρωτότυπη γλυκόξινη γεύση.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ! ΚΑΙ ΚAΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΑΚΙ ΣΑΣ!!!!!
Μαρία Παπαϊωάννου