ΑγροτικάΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Συναντήσεις για σήραγγα Κλεισούρας, ντομάτα κι άλλα θέματα Γ. Κασαπίδη στην Αθήνα

Ζητήματα του Υπουργείου Οικονομικών που αφορούν σε κτίρια της Περιφέρειας έθεσε προς διεκπεραίωση στην ηγεσία του υπουργείου, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης, κατά την πρόσφατη κάθοδό του στην Αθήνα για θέματα της Δυτικής Μακεδονίας. Τόσο η απεμπλοκή κτιρίων της Περιφέρειας όσο και ακινήτων στην παραλίμνια ζώνη, βρίσκονται στο τελικό στάδιο πριν την κατάλληλη τακτοποίηση που επιδιώκει η Περιφερειακή αρχή για περαιτέρω αναπτυξιακή χρήση, αναβάθμιση και αξιοποίηση.

Σε συνέχεια των επαφών του με μέλη της Κυβέρνησης, ο κ. Κασαπίδης συναντήθηκε με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη για θέματα του αναπτυξιακού νόμου. Η χρηματοδότηση επενδυτικών προτάσεων, των οποίων ολοκληρώθηκε η διαδικασία ελέγχου από την αρμόδια Διεύθυνση, έκλεισε θετικά. Ταυτόχρονα, ο Περιφερειάρχης έθεσε με έμφαση το θέμα της αναδρομικότητας των ευνοϊκών ποσοστών και κινήτρων σε προγράμματα στήριξης της επιχειρηματικότητας της επόμενης προγραμματικής περιόδου που θα ισχύσουν για τη Δυτική Μακεδονία, λόγω μετάπτωσής της στην κατηγορία των λιγότερο ανεπτυγμένων Περιφερειών.

Στη συνάντησή του που ακολούθησε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τον Υπουργό κ. Χατζηδάκη, ο κ. Κασαπίδης έθεσε κατά προτεραιότητα την, όσο το δυνατό συντομότερη, έναρξη έργων αποκατάστασης εδαφών και υποδομών από τη ΔΕΗ στο ενεργειακό λεκανοπέδιο, λαμβάνοντας τη σχετική διαβεβαίωση από τον Υπουργό. Τα θέματα της χωροθέτησης οργανωμένων χώρων υποδοχής επενδύσεων (ΒΙΠΕ, Τεχνολογικά πάρκα κ.α.) στη Δυτική Μακεδονία επεσήμανε ο Περιφερειάρχης, ως εξίσου σημαντική προτεραιότητα για τη Δυτική Μακεδονία, τόσο προς τον Υπουργό όσο και προς τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Οικονόμου, με τον οποίο είχε διεξοδική συζήτηση εν όψει και σχετικού σχεδίου νόμου που βρίσκεται σε διαβούλευση και αποτελεί ευκαιρία για αντίστοιχες παρεμβάσεις.

Την επίβλεψη του μεγάλου έργου της σήραγγας της Κλεισούρας από την αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, συζήτησε και συμφώνησε με το Γενικό Γραμματέα κ. Καραγιάννη, κατά τη συνάντηση που είχε μαζί του ο Περιφερειάρχης, την επόμενη ημέρα στο Υπουργείο. Διευθετήθηκε έτσι ακόμα μία σημαντική εκκρεμότητα του έργου που απασχολούσε έντονα τις υπηρεσίες της Π.Ε. Καστοριάς.

Τέλος, συζήτησε θέματα υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ανέλυσε προς τον αρμόδιο Yφυπουργό κ. Σκρέκα, τους λόγους για τους οποίους είναι αναγκαία σειρά μεγάλων εγγειοβελτιωτικών έργων, τα οποία διεκδικεί ο κ. Κασαπίδης για λογαριασμό της Δυτικής Μακεδονίας. Παράλληλα, έθεσε το επίκαιρο θέμα της τιμής της τομάτας, που απασχόλησε έντονα λόγω και της γενικότερης κατάστασης στην αγορά, την προηγούμενη εβδομάδα τους τοματοπαραγωγούς της Καστοριάς με τους οποίους είχε συνάντηση ο Περιφερειάρχης και του μετέφεραν τις δυσκολίες τους.

 

 

Back to top button