Άργος ΟρεστικόΚαστοριάτελευταίες ειδήσειςφωτορεπορτάζ

Φράγμα Βράχου -Λίμνη Βράχου: Ώρα Μηδέν! (φωτογραφίες -βίντεο)


Βαρύγδουπος ο τίτλος, αλλά θέλω να τραβήξω την προσοχή σας επειγόντως.
Από την δημιουργία της κι έπειτα, η λίμνη στο φράγμα του Βράχου αποτελεί πόλο έλξης όλων των ανθρώπων που θέλουν να έρθουν σε επαφή με την φύση, την ομορφιά της και το μεγαλείο της. Και ολοένα αυξάνεται ο αριθμός των επισκεπτών. Κολυμβητές, περιπατητές και πολλοί ψαράδες απολαμβάνουν συνέχεια αυτόν τον καταπληκτικό μικρόκοσμο.
Ναι, μεν, αλλά. Η σημερινή μου βόλτα, αποκάλυψε μεγάλες δυσάρεστες εκπλήξεις. Η λίμνη μετατρέπεται σε ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ. Παντού σκουπίδια που άφησαν κάποια άλλα σκουπίδια. Καλά, δεν ντρέπεστε;
Ήρθατε και έρχεστε απρόσκλητοι σε τούτο το μέρος και παρόλο αυτό σας καλοδέχεται, το εκμεταλλεύεστε όσο δεν πάει άλλο, και αφήνετε πίσω σας τα σκουπίδια σας. Το ποιόν σας.
Δεν φαντάζεστε τι βρήκα. Ακόμα και πολύ φρέσκα σκουπίδια, μόλις παρατημένα. Ξεκίνησα το μάζεμα. Ακόμα και ένα βαρέλι, το πήρα και άρχισα να μαζεύω. Αλλά με πρόλαβε η βροχή το βράδυ. Αυτά είναι όλα από 30 μέτρα παραλία. Αύριο, Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος, θα συνεχίσω. Φυσικά με γάντια και σακούλες, θα είμαι προετοιμασμένη.
Ηλίθιε, εσύ που το κάνεις αυτό, γιατί το όνομά σου Ηλίθιος είναι, όπως κι αν σε βάφτισαν, ακόμα και το καλό σου δεν γνωρίζεις. Το πλαστικό που πετάς, δεν ξέρεις ότι σε ένα δίμηνο μέσα θα το βρεις στο ψάρι που παίρνεις από τη λίμνη; Ηλίθιε.
ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΑΜΕΣΩΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ, ΤΟ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΣΤΟΛΙΔΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΩΜΑΤΕΡΗ.
ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.

Μαρία Παπαϊωάννου

Back to top button