ΑθλητικάΚαστοριά

Ισχυρή παράδοση της Αστραπής στο τοπικό ντέρμπι με τις Ελπίδες

Το απόλυτο έχει η ομάδα της Αστραπής Μεσοποταμίας στις αναμετρήσεις της κόντρα στις Ελπίδες Μεσοποταμίας στο τοπικό ντέρμπι του πρώην Δήμου Αλιάκμονα.

Γεγονός, είναι ωστόσο, ότι τα περισσότερα χρόνια τα δύο σωματεία συμμετείχαν σε διαφορετικές κατηγορίες, κι έτσι, ελάχιστες φορές έχουν αναμετρηθεί μεταξύ τους.

Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα έχουν αναμετρηθεί συνολικά ΕΞΙ φορές σε επίπεδο πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, ενώ ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί στους ΕΝΝΕΑ, καθώς φέτος θα αναμετρηθούν τρεις φορές. Η αρχή θα γίνει αύριο Σάββατο – για πρώτη φορά στον θεσμό του Κυπέλλου – για την 3η αγωνιστική Β’ φάσης και θα ακολουθήσουν αργότερα, άλλες δύο για το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας.

Οι δύο ομάδες θα ανταμώσουν αύριο μετά από 4 χρόνια, αφού το 2016, ήταν η τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν στο πρωτάθλημα.

Όσο αφορά την προϊστορία, η Αστραπή Μεσ/μίας έχει δημιουργήσει μία ισχυρή παράδοση, έχοντας μάλιστα το απόλυτο, με ΕΞΙ ΝΙΚΕΣ ΣΕ ΙΣΑΡΙΘΜΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, καθώς και μεγάλη διαφορά στον συντελεστή τερμάτων με 32 υπέρ – 6 κατά.

Η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων σε επίσημο ματς πρωταθλήματος Α’ ΕΠΣΚ, ήταν το 1994 με 4-0 και 1-4, ακολούθησε το 1999 με 5-0 και 2-4 και το 2016 με το επιβλητικά 9-2 και 1-6.

                                                                       Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ 

ΑΣΤΡΑΠΗ ΜΕΣ. – ΕΛΠΙΔΕΣ ΜΕΣ

1994 4-0 1-4

1999 5-0 2-4

2016 9-2 1-6

sentranews.gr

 

 

 

 

Back to top button