ΓούναΚαστοριά

Αναστάτωση στο 4ο Γυμνάσιο Καστοριάς από την εμφάνιση μινκ

Τοποθετήθηκαν παγίδες για τη σύλληψη των μινκ

Αναστάτωση στη σχολική κοινότητα του 4ου Γυμνασίου Καστοριάς -που βρίσκεται κοντά στη λίμνη της πόλης- προκάλεσε την Τρίτη η εμφάνιση θηλαστικού γουνοφόρου ζώου μινκ, το οποίο εντοπίστηκε από το διδακτικό προσωπικό και τους μαθητές.

Οι υπεύθυνοι του σχολείου ενημέρωσαν την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε αυτοψία στον χώρο του 4ου Γυμνασίου Καστοριάς, από τη Διεύθυνση Δασών Καστοριάς, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.

Τηρώντας τη διαδικασία και το πρωτόκολλο που ορίζεται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LIFE ATIAS, τοποθετήθηκαν παγίδες στον χώρο για τη σύλληψη των μινκ, ενέργεια η οποία είχε ως άμεσο αποτέλεσμα την παγίδευση ενός εξ αυτών και τη μεταφορά του κατόπιν στον χώρο του Φυτωρίου της Διεύθυνσης Δασών.

Με ανακοίνωση της, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, αναφέρει ότι συμμετέχει ως εταίρος στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LIFE ATIAS (LIFE18NAT/GR000430), το οποίο έχει ως στόχο την αντιμετώπιση της απειλής των εισβλητικών ειδών, μέσω της ανάπτυξης συστημάτων έγκαιρης ειδοποίησης και πληροφοριών για τα θηλαστικά στη Βόρεια Ελλάδα.

Με αφορμή το περιστατικό, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών ενημέρωσε το διδακτικό προσωπικό και τους μαθητές, δίνοντας παράλληλα οδηγίες προφύλαξης και αντιμετώπισης, σε περίπτωση νέας εμφάνισης των ζώων στον χώρο του Γυμνασίου.

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης  Μαυρίδης 

ert.gr

Back to top button