Καστοριά

Η Μαρία Αντωνίου στους Φιλίππους (φωτογραφίες)

Επίσκεψή σε έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Βόρειας Ελλάδας, τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, που συγκαταλέγεται στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.
Παρακολουθήσαμε από κοντά τις εργασίες αναστήλωσης στα ερείπια της Παλαιοχριστιανικής Βασιλικής Β’, η ολοκλήρωση των οποίων θα συμβάλλει στην πλήρη ενοποίηση του αρχαιολογικού χώρου.
Οι Φίλιπποι μπορούν να αποτελέσουν ένα μείζονα αναπτυξιακό πόλο για τη Μακεδονία μας και όλη τη χώρα, προσελκύοντας μεγάλο αριθμό επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Μάλιστα, αν ο αρχαιολογικός χώρος συνδυαστεί με την πρώτη χριστιανική εκκλησία στην Ευρώπη, την οποία ίδρυσε ο Απόστολος Παύλος, καθώς και την αρχαία Εγνατία, τότε δημιουργείται ένα πλαίσιο ευρύτερων πολιτιστικών δράσεων, που θα συμβάλουν σημαντικά στην ανάδειξη του μνημειακού αυτού χώρου.
Ως Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δουλεύουμε το project «Τα Βήματα του Αποστόλου Παύλου», μια από τις πιο σημαντικές διαδρομές θρησκευτικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα.
Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη επενδύει στην προστασία και ανάδειξη των μνημείων σε όλη την επικράτεια, ως τουριστικού προορισμού με ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον.

Back to top button