Εκπρόσωπος Τύπου ΕΛΑΣ: Συνεχείς οι έλεγχοι – Καταστήματα κλειδώνουν μέσα τους θαμώνες και συνεχίζουν

Το περασμένο Σάββατο, την πρώτη μέρα που τέθηκαν σε ισχύ τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, η Ελληνική Αστυνομία εντατικοποίησε τους ελέγχους της. Σε όλη την επικράτεια πραγματοποιήθηκαν περισσότεροι από 49.000 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 520 παραβάσεις για τον περιορισμό της κυκλοφορίας και 780 για την απουσία μάσκας ή τη μη τήρηση του απαιτούμενου ορίου απόστασης. Οι περισσότερες από αυτές, βεβαιώθηκαν σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Η Ιωάννα Ροτζιώκου, εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, μίλησε στη ΕΡΤ για τον στόχο που έχει θέσει η Αστυνομία. «Όλοι πρέπει να συμβάλλουμε στη προσπάθεια, που καταβάλλεται για να αντιμετωπίσουμε τη διασπορά του κορονοϊού. Αρχικά εμείς προσπαθούμε με κάποιες συστάσεις και παροτρύνσεις να συμβουλέψουμε τον κόσμο. Επίσης έχει δημιουργηθεί ένα ειδικό ηχητικό μήνυμα το οποίο εκπέμπεται από τα περιπολικά της ελληνικής αστυνομίας, στο οποίο γίνεται αναφορά ότι δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία τις βραδινές ώρες, από τις 12:30 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, όπως και ότι είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους. Αν ωστόσο κάποιος δεν συμμορφωθεί με αυτά τα βήματα θα βεβαιωθεί η παράβαση, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία».


Παρατηρούνται και κάποια φαινόμενα όπου μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος αντί να κλείνουν την προβλεπόμενη ώρα, κλειδώνουν με τους θαμώνες μέσα και διασκεδάζουν. Σε δύο τέτοιες περιπτώσεις, το Σάββατο, στο Περιστέρι και στο Νέο Ψυχικό, βεβαιώθηκαν παραβάσεις και στους θαμώνες και στους υπεύθυνους του καταστήματος και όπως αναφέρει η κ. Ροτζιώκου, σχηματίστηκε δικογραφία για πλημμέλημα.

ΕΡΤ