Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Προσλήψεις-προσλήψεις (του Μάκη Λαγγιώτη)

Ζούμε σε μια έκτακτη κρίση και άρα σε μια δύσκολη κατάσταση που δεν θα διαρκέσει πολύ.
Ελπίζουμε όλοι ότι με το πέρασμα κάποιων εβδομάδων και με την έλευση των εμβολίων, θα αλλάξει πλήρως όλη η εικόνα μέσα στην ερχόμενη άνοιξη.
Το να προτείνουμε μόνιμες λύσεις για να αντιμετωπίσουμε έκτακτες καταστάσεις, με λογικές υπαρκτού σοσιαλισμού, είναι αναχρονιστικό, χρεοκοπημένο και απόλυτα ξεπερασμένο.
Η λογική, χιλιάδες προσλήψεις παντού και διόγκωση του δημοσίου, είναι η βέβαιη συνταγή για μια νέα χρεοκοπία της χώρας με φορομπηχτικές πολιτικές και μνημόνια ενώ παράλληλα περνά το λάθος μήνυμα στην νέα γενιά.
Στη σημερινή Ελληνική κοινωνία έχουμε κληρονομήσει πολίτες δύο ταχυτήτων.
Αυτοί που εργάζονται στη θαλπωρή του δημοσίου και πληρώνονται κανονικά, ακόμα και όταν δεν δουλεύουν και αυτοί που αγωνίζονται στον ιδιωτικό τομέα, σε δυσμενέστατες συνθήκες και ανασφάλεια. Είναι αυτοί που πληρώνουν την πλειοψηφία των φόρων και αξιολογούνται καθημερινά.
Απολύονται ή κλείνουν, όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά και δέχονται τις μεγαλύτερες μειώσεις απολαβών ενώ δουλεύουν τις περισσότερες ώρες.
Είναι αυτοί που αποτελούν το σύνολο του τεράστιου όγκου των ανέργων, μαζί με τους νέους.
Σήμερα, πρέπει να ενισχυθεί αποτελεσματικά το σύστημα υγείας.
Ας είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνικές που δεν θα επιβαρύνουν μόνιμα την τσέπη όλων μας, δηλαδή το κράτος.
Προσλήψεις με μέτρο, μετάταξη προσωπικού και αξιοποίηση του ιδιωτικού τομέα.
Μικρή επιβάρυνση του κρατικού πορτοφολιού και ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα με μείγμα αγοράς και ενοικίασης είναι σύγχρονες λύσεις με χαμηλό μακροχρόνιο κόστος που θα αφήσει χώρο για μείωση φορολογικών συντελεστών και ενίσχυση των επενδύσεων και της οικονομίας.
Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους για να αντιμετωπίσουμε τα απόνερα της πανδημίας στην οικονομία. Ας μην φορτώσουμε στο κάρο και άλλα βάρη που είναι αδύνατο να σηκώσει.

 

Back to top button