Καστοριά

Καλώς ήρθες στην ανθρώπινη παρέα! (της Ειρήνης Χρηστάκη)

Οι καταστάσεις που διανύουμε πρωτόγνωρες και απρόβλεπτες, όμως σε όλη αυτή τη παράνοια των ημερών όπου οι λέξεις έχουνε χάσει το πραγματικό τους νόημα δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως είμαστε άνθρωποι.

Εκτός λοιπόν όλων των γνωστών ερμηνειών για το τι σημαίνει να είσαι στη πράξη άνθρωπος το χρονικό διάστημα μίας δύσκολης περιόδου κατά την οποία ασκούνται άπειρες πιέσεις σε όλα τα επίπεδα επιμερίζοντας βάρη στην καθημερινότητάς μας και τα επακόλουθα αυτών σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μας (όπως μίας υγειονομικής – οικονομικής κρίσης ), ίσως η λέξη άνθρωπος να αποκτά και άλλες ερμηνείες .

Δεν είναι ένα πράγμα ο άνθρωπος, όσο και αν θα το επιθυμούσαμε.
Άνθρωπος σημαίνει να νιώθεις ότι είσαι μπερδεμένος, να νομίζεις ότι αυτό δεν είναι φυσιολογικό και να νομίζεις ότι μόνο εσύ είσαι έτσι…
Δεν είσαι ο μόνος…
Το να είμαστε ευάλωτοι είναι ένδειξη ότι είμαστε αληθινοί άνθρωποι και όχι τεχνητές κούκλες. Δεν χρειάζεται να φοβόμαστε τα συναισθήματά μας, αντίθετα πρέπει να τα τιμούμε και να τα εκφράζουμε (πάντα στο πλαίσιο του λογικού ) για να μπορέσουμε και να τα ΄΄θεραπεύσουμε ΄΄ και να τα διαχειριστούμε , αντιθέτως αν τα θάψουμε κάτω από ενοχές, τύψεις, φόβο, ντροπή κλπ. , αυτά θα θεριεύουν και κάποια στιγμή θα μας καταπιούν σας γιγάντια κύματα.
Βιώστε λοιπόν με τον τρόπο σας τις στιγμές που ζούμε, γνωρίστε τον καλά κρυμμένο άνθρωπο μέσα σας και μετά δώστε ώθηση και βάση στις γνωστές ερμηνείες της λέξης άνθρωπος και ενώστε τα όλα μαζί πρώτα σε ατομικό επίπεδο και σιγά σιγά όλοι μαζί για να ξεπεράσουμε αυτή τη περίοδο ενωμένοι σαν μια γροθιά.
Το μόνο που δε χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή είναι ο διχασμός …ενωμένοι ας προχωρήσουμε κοιτώντας μπροστά οραματιζόμενοι ένα καλύτερο αύριο και ας μη ξεχνάμε πως ο άνθρωπος είναι απόλυτα ελεύθερος και γι’ αυτό είναι απόλυτα υπεύθυνος….

Back to top button