Καστοριά

Καστορίας Σεραφείμ: «Χωρίς τον Χριστό και εμβόλιο να βρεθεί, κάτι άλλο θα έρθει» (συνέντευξη)

Ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ μίλησε για τη λοιδωρία της Θείας Κοινωνίας, την τεχνολογία που βοηθά την πνευματική στήριξη σε καιρό επιδημίας και έστειλε τις ευχές του για καλή ανάρρωση στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Αναστάσιο

Πνευματικούς λόγους απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ στην εκπομπή «Η Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» και τη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη στον pemptousia fm.
Με αφορμή τη διαφορετική φετινή γιορτή του πολιούχου Καστορίας, Αγίου Μηνά, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για το πώς βίωσαν φέτος στη Μητρόπολή του την εορτή αυτή, το τι γινόταν άλλες χρονιές, τα θαύματα του Αγίου Μηνά, αλλά και το ειδικό βάρος που έχει το να είναι κανείς διάδοχος του μακαριστού Μητροπολίτου Καστορίας Γερμανού Καραβαγγέλη, αλλά και του ανδρείου εθνομάρτυρα Παύλου Μελά, που θυσιάστηκε για την Μακεδονία.
Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ μίλησε για τη λοιδωρία της Θείας Κοινωνίας, που συμβαίνει στις μέρες μας, την τεχνολογία που βοηθά την πνευματική στήριξη σε καιρό επιδημίας, ενώ καταλήγοντας δεν παρέλειψε να στείλει τις ευχές του για καλή ανάρρωση στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο, αλλά και σε όλο τον κόσμο που αντιμετωπίζει την ασθένεια του κορωνοϊού.
Χαρακτηριστική του φράση: «Χωρίς την παρουσία του Χριστού και εμβόλιο να βρεθεί, κάτι άλλο θα έρθει… Χωρίς την παρουσία του Χριστού, τίποτα δεν έχει ισχύ».

Back to top button