Ελλάδα

Η Τui θα καθυστερήσει την πληρωμή των οφειλόμενων στους Έλληνες ξενοδόχους

Τιμωρημένοι και προδομένοι αισθάνονται οι Έλληνες ξενοδόχοι από την καθυστέρηση πληρωμών της Tui – Η εταιρεία είχε πιέσει την ελληνική κυβέρνηση να αλλάξει τα πρωτόκολλα για τα τεστ και τη διαδικασία καραντίνας για τους τουρίστες.

Εκατοντάδες επιχειρήσεις στον τουριστικό τομέα κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο,  έπειτα από την απόφαση της Tui να καθυστερήσει την πληρωμή των ποσών που τους χρωστά για τη φετινή χρονιά έως και το Μάρτιο του 2021.

Υπενθυμίζεται ότι ο μεγαλύτερος tour operator της Ευρώπης, με απειλές για ακύρωση όλων των ταξιδιών της στη χώρα μας, είχε πιέσει το καλοκαίρι την ελληνική κυβέρνηση να αλλάξει τα πρωτόκολλα για τα τεστ και τη διαδικασία καραντίνας για τους τουρίστες (πχ. αρχικά προβλεπόταν καραντίνα 36 ωρών), με τα αποτελέσματα αυτής της πρακτικής να αποτυπώνονται στο πρωτοφανές δεύτερο κύμα της πανδημίας που βιώνουμε εδώ και μερικούς μήνες.

Τώρα, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα των Financial Times, η Τui, προχώρησε στην αναθεώρηση των όρων των συμβολαίων της αυτόν τον μήνα, με αποτέλεσμα οι ξενοδόχοι να πρέπει πλέον να περιμένουν έως το Μάρτιο του 2021 για να λάβουν τα τρία τέταρτα των χρημάτων που τους χρωστά η εταιρεία για διανυκτερεύσεις που έλαβαν χώρα φέτος. Συνήθως, οι πληρωμές αυτές πραγματοποιούνται 60 ημέρες μετά την ημερομηνία αναχώρησης του πελάτη.

Τεράστια χρέη

Τα ποσά αυτά, που αναλογούν σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για πολλά ξενοδοχεία, ήταν κρίσιμα για την επιβίωση των επιχειρήσεων αυτών σε έναν έτσι και αλλιώς δύσκολο χειμώνα.

Δύο ξενοδόχοι είπαν στους FT ότι η Tui τους χρωστά περισσότερα από… Η συνέχεια στο In.gr

Back to top button