Άργος ΟρεστικόΚαστοριάΠρόσωπα

Πρόσωπα: Κώστας Σμόλικας

https://www.adeti.gr/sites/default/files/styles/mousikos/public/smolikaskostas.png?itok=SVCkRtug

Το ταλέντο του στο παίξιμο του κλαρίνου τον οδηγεί στα 16 του χρόνια να έχει συνεργασία με επώνυμους τραγουδιστές

O Κώστας Σμόλικας (1975 ) γεννήθηκε στην  Κολοκυνθού, ένα χωριό μόλις 7 χιλιόμετρα απόσταση από την πόλης της Καστοριάς.

Κατάγεται από οικογένεια μουσικών.  Ο πατέρας του, Ηλίας Σμόλικας, με καταγωγή από τη Βόρμπιανη Κόνιτσας,  είναι λαϊκός οργανοπαίκτης κλαρίνου. Μαζί με αυτόν και με τον αδερφό του (ερμηνευτής του δημοτικού τραγουδιού), ο Κώστας Σμόλικας  αποκτά από πολύ μικρός, από 10 χρονών, την τριβή με τη δημοτική παράδοση.

Το ταλέντο του στο παίξιμο του κλαρίνου τον οδηγεί στα 16 του χρόνια να έχει συνεργασία – σχεδόν σε μόνιμη βάση – με επώνυμους τραγουδιστές, όπως τον Κώστα Τζίμα, την Παγώνα Αθανασίου, τον  Αντώνη Κυρίτση, τον Σάββα Σιάτρα αλλά και βιρτουόζους του κλαρίνου, όπως Σταύρο Καψάλη, Πέτρο Λούκα Χαλκιά. Έχει συμμετοχές σε εκδόσεις της δισκογραφίας με πολλούς από αυτούς όπως και με τους  Φώτη Τράσια, Έλλη Κοσμά, Βαγγέλη Τόρη. Στο ενεργητικό του, έχει επίσης πολλές εμφανίσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό.

Σήμερα, ο Κώστας Σμόλικας διαμένει με την οικογένειά του στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς και δραστηριοποιείται επαγγελματικά με το κλαρίνο κυρίως σε Μακεδονία, Ήπειρο και Θεσσαλία.

adeti.gr

 

 

Back to top button