Κοζάνη

Ενα μνημόσυνο προκάλεσε τη νέα «έκρηξη» κρουσμάτων στην Κοζάνη – Σε οριακή κατάσταση το νοσοκομείο

Ανησυχία επικρατεί στην Κοζάνη μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

«Η περιοχή είχε μια έξαρση πριν δύο μήνες είχε μια ύφεση και επανέρχεται ξανά στις πρώτες θέσεις αριθμών κρουσμάτων κορωνοϊού», τόνισε ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τους Στέφανο Διαμαντόπουλο και Σάκη Μόσχη.

Αναφορικά με το ποια είναι η αιτία που οδήγησε στην έξαρση ο δήμαρχος είπε ότι «προφανώς υπάρχουν κάποιοι πύρινες είχαμε πρόσφατα σε ένα χωριό ένα μνημόσυνο και είχαμε σημαντική διασπορά και αλλάζει και μέσα στο νομό η κατανομή των εξάρσεων. Στο πρώτο κύμα η αιχμή του δόρατος ήταν η Κοζάνη τώρα είναι οι άλλες περιοχές».

«Πλέον τα κρούσματα είναι δίπλα μας είναι στην οικοδομή μας είναι ο γνωστός μας. Έχουμε κόσμο που μετακινείται πολύ στην Κοζάνη και για δουλειά. Υπάρχει κινητικότητα», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την εικόνα που παρουσιάζει το νοσοκομείο ο δήμαρχος τόνισε πως «το νοσοκομείο είναι σε εξαιρετικά οριακή κατάσταση. Κάναμε διακομιδές σε Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις τώρα ευτυχώς αυτό το κύμα δεν έχει φτάσει ακόμα στο peak της. Αυτή την περίοδο στο νομό έχουμε έξαρση.  Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες να περιορίσουμε τον ιό και σίγουρα η επίσκεψη Χρυσοχοΐδη, θα συμβάλει σε αυτό, τώρα αν χρειάζεται να κάνουμε και κάτι άλλο ιδιαίτερο να το ακούσουμε και αυτό από την πλευρά της κυβέρνησης».

rthess.gr

Back to top button