Ελλάδα

Υγρό κέικ σοκολάτας – Βγαίνει τέλειο!

Υλικά συνταγής

  • 1 1/2 – 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι κακάο σκόνη (άγλυκο)
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά της σούπας κοφτή μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο (ή φυτικό λάδι)
  • 1 δόση βανίλιας σε σκόνη ή 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 φλιτζάνι βραστό νερό
  • 2 αυγά

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα άνετο μπολ ή στον κάδο του μίξερ, ανακατεύετε όλα τα στερεά υλικά μαζί: τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέτετε τα αυγά, το γάλα, το βούτυρο ή το λάδι και τη βανίλια. Αναμειγνύετε τα υλικά με το μίξερ ή το μίξερ χειρός. Προσθέτετε και το ζεστό νερό και ανακατεύετε λίγο ακόμη.
  2. Μεταφέρετε το μείγμα σε φόρμα για κέικ καλά βουτυρωμένη και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35′-40′, βγάζετε το γλυκό και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς πριν το σερβίρετε.
  3. Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε σοκολατένια επικάλυψη: Ζεστάνετε 100 ml κρέμα γάλακτος και λιώστε μέσα 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κλασική ή γάλακτος. Περιχύνετε το κέικ.
Συμβουλή

Μόλις ρίξετε το βραστό νερό, θα αποκτήσετε ένα πολύ πιο ρευστό μείγμα από τις συνηθισμένες ζύμες για κέικ. Μην ανησυχήσετε. Έτσι πρέπει να είναι.

icookgreek.com

Back to top button