Καστοριά

Παναγιώτης Κώττας: Όλοι αυτοί οι “επενδυτές” δε μας αγάπησαν ξαφνικά…

Δε θα μείνει τίποτα όρθιο από την υπέροχη φύση που έχουμε

Δε διαφωνεί κανένας με την πράσινη ανάπτυξη και τις ΑΠΕ, το θέμα όμως είναι η κάθε Περιφέρεια να αναλάβει το βάρος που της αναλογεί, αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Περιφέρεια μας είναι εξωπραγματικό. Οι εγκρίσεις των ΑΠΕ (ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών) από τη ΡΑΕ είναι τρεις φορές πάνω από τις ανάγκες που έχει όλη η χώρα.
Φυσικά όλοι αυτοί οι “επενδυτές” δε μας αγάπησαν ξαφνικά, ούτε έχουν περισσότερες περιβαλλοντικές ανησυχίες από μας που αντιδρούμε σ’ αυτή την χωρίς μέτρο και χωροταξία άτακτη ανάπτυξη τους.
Ξεκάθαρα ο λόγος που έρχονται εδώ είναι τα ιδιαίτερα κίνητρα (χρηματοδοτήσεις) που υπάρχουν λόγω της απολιγνιτοποίησης της περιοχής, αλλά και τα δίκτυα υπερυψηλής τάσης λόγω της δραστηριότητας της ΔΕΗ.
Η ουσία του θέματος είναι ότι δε θα μείνει τίποτα όρθιο από την υπέροχη φύση που έχουμε (800 κυβικά τσιμέντο για κάθε ανεμογεννήτρια και αρκετά χιλιόμετρα δρόμων μέσα σε περιοχές Natura), τις βοσκήσιμες γαίες, την καλλιεργήσιμη γη και με ουσιαστική επίδραση στην αλλαγή του μικροκλίματος.
Φυσικά βρίσκουν ευήκοα ώτα στην παρούσα κυβέρνηση, η οποία φαίνεται ξεκάθαρα ότι δε μας υπολογίζει και έχει την αποκλειστική ευθύνη.
Σχόλιο του Παναγιώτη Κώττα σε ανάρτηση του ΦΟΥΙΤ

Back to top button