Καστοριά

Μεταφέρεται ιστορική επιχείρηση της Ομόνοιας

Τέλος εποχής για μια επιχείρηση της Ομόνοιας, η οποία μετρά δεκαετίες συνεχούς λειτουργίας στην περιοχή.

Το Πρακτορείο ΟΠΑΠ Μιχαηλίδη μεταφέρεται στη Νότια Παραλία, αφήνοντας πίσω του ένα νέο κενό στο πάλαι ποτέ κέντρο της πόλης, δυσαρεστώντας ταυτόχρονα τους πιστούς θαμώνες του.

Οι επιχειρηματίες που επενδύουν στην Ομόνοια, αλλά και σε όλη τη Μητροπόλεως, είναι πλέον είδος προς εξαφάνιση,ενώ οι υπάρχουσες επιχειρήσεις προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατηθούν ανοιχτές.

Δυσάρεστες εξελίξεις για την περιοχή, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στους φορείς για γενναίες και σοβαρές αποφάσεις που θα καταφέρουν να αλλάξουν την κατάσταση.

Ξέχωρα με την απόφαση ενός επιχειρηματία ιδιώτη, ο οποίος προφανώς θα βάλει το συμφέρον της επιχείρησής του πιο πάνω από συναισθηματισμούς, η δημιουργία Φοιτητικών Εστιών στο Ξενία, η πεζοδρόμηση, η μεταφορά δημοσίων υπηρεσιών, η προσέλκυση επισκεπτών για τα δεκάδες αξιοθέατα που υπάρχουν τριγύρω και παραμένουν στο σκοτάδι (βλέπε Παναγία Κουμπελίδικη) κ.α. είναι λύσεις που πρέπει να συζητηθούν κάποια στιγμή προκειμένου να μη μιλάμε για μια έρημη ζώνη.

Βρισκόμαστε κοντά στην επιστροφή στην κανονικότητα και οι δικαιολογίες δεν θα υπάρχουν πια.

Η Ομόνοια έσβησε…Σήμερα το ΟΠΑΠ, χθες το  κρεοπωλείο και το περίπτερο, προχθές το Super Market, αύριο κάποιος θα πάρει σειρά.

 

Nα ευχηθούμε Καλές δουλειές  στον κ. Μιχαηλίδη στη νέα του γειτονιά!

 

aboutkastoria.gr

Back to top button