Απάντηση Γιώργου Νικητίδη στην αναφορά-καταγγελία του Λ. Αυγενάκη

Το ΦΟΥΙΤ επικοινώνησε με τον νέο πρόεδρο της Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων κ. Γιώργο Νικητίδη για την αναφορά-καταγγελία του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη για τις εκλογές της Ομοσπονδίας

Ο κ. Νικητίδης μεταξύ άλλων μας είπε: “Για την μετακίνηση των εκπροσώπων των σωματείων, εκδόθηκαν από την γραμματεία της Ομοσπονδίας μας «Βεβαιώσεις Μετακίνησης για την συμμετοχή στην Γ.Σ.» όπου αναφερόταν η ημερομηνία διεξαγωγής της συνέλευσης και ο τόπος αυτής, ώστε να καλύπτουν την κίνησή τους από τον τόπο κατοικίας τους προς την Λάρισα και αντίστροφα.

Όλοι οι εκπρόσωποι των 21 σωματείων καθώς προσήλθαν με αποδεικτικό ότι είχαν υποβληθεί σε Rapid Test για ανίχνευση Covid (όπως τους είχαμε ζητήσει), παρέμειναν στην πλατεία εκτός του χώρου και καλούνταν ανά 2 ή 3 για την 1η ψηφοφορία, ενώ μόνο μετά την έξοδό τους από κτίριο επιτρεπόταν να προσέλθουν οι επόμενοι. ‘Έτσι ποτέ στο κτίριο δεν βρέθηκαν περισσότερα από 7-8 άτομα.

Με τον ίδιο τρόπο, αλλά με προσέλευση ανά άτομο (ένας – ένας) έγινε η διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας, που κάθε εκπρόσωπος – ψηφοφόρος προσερχόταν και παραλάμβανε διαδοχικά πρώτα το ψηφοδέλτιο της 2ης ψηφοφορίας και στην συνέχεια της 3ης. Μετά την αποχώρησή του μπορούσε να προσέλθει ο επόμενος ψηφοφόρος.

Κατά την καταμέτρηση στον χώρο βρισκόταν μόνο ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος, η Γραμματέας του και τα δύο μέλη της εφορευτικής επιτροπής, ενώ η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έγινε σε υπαίθριο χώρο.”

Για το θέμα η Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων θα εκδώσει αναλυτικό δελτίο τύπου.

Αναφορά-καταγγελία του Λ. Αυγενάκη για τις εκλογές της Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων

shares