Καστοριά

ΑΔΕΔΥ Καστοριάς: Απαιτούμε να καλυφθούν με έκτακτο προσωπικό τα κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση

Προτεραιότητα έχει η υγεία εκπαιδευτικών και μαθητών καθώς και η ομαλή λειτουργία των σχολείων

Προς:

1.Δ/ντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καστοριάς

2.Δ/ντή Περιφερειακής Εκπ/σης Δυτικής  Μακεδονίας

Στην έκτακτη συγκυρία που βιώνουμε θα περιμέναμε η πολιτεία με τα αρμόδια όργανά της να διευκολύνει το έργο των εκπαιδευτικών καθώς προκύπτουν συνεχώς προβλήματα απουσιών εκπαιδευτικών λόγω του ιού  SARS-CoV-2-19.

Η αλήθεια είναι πως τα σχολεία δε θωρακίστηκαν από την αρχή με όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διαφυλαχθεί η υγεία όλων των εμπλεκομένων (μαθητών/τριών/εκπαιδευτικών).  Αντίθετα, αυξήθηκε ο αριθμός μαθητών/τριών ανά τάξη, το προσωπικό καθαριότητας δεν κάλυπτε όλα τα σχολεία εξ ολοκλήρου δείχνοντας έτσι και το πώς αντιμετωπίζει η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας τον ευαίσθητο τομέα της Παιδείας.

Επιπροσθέτως, με πρόσχημα την πανδημία και για να καλυφθούν κενά που προκύπτουν από ασθένειες η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς όχι μόνο δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της αλλά μεταβιβάζει το πρόβλημα στις σχολικές μονάδες πιέζοντας ταυτόχρονα Διευθυντές και εκπαιδευτικούς.

Αναμένουμε ο Διευθυντής και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς καθώς και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, να αναλογιστούν τις ευθύνες και υποχρεώσεις τους και απαιτούμε να καλύψουν με έκτακτο προσωπικό τα κενά που προκύπτουν. Προτεραιότητα έχει η υγεία εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών καθώς και η ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Ζητούμε, επίσης, από το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς στις περιπτώσεις εκείνες που προκύπτει ανάγκη για κάλυψη κενών και αυτή προτείνεται να γίνει με υπερωριακή απασχόληση των εκπαιδευτικών, αυτό να γίνεται εγγράφως και να μην μένει στο πνεύμα κατανόησης και αλληλεγγύης μόνον από την πλευρά των εκπαιδευτικών. Κάθε σχολική μονάδα χωρίς πλεονάζουσες ώρες δεν μπορεί να καλύψει πολυήμερες άδειες και απουσίες συναδέλφων εκπαιδευτικών, την κάλυψη των οποίων υποχρεούται να παρέχει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς.

Δε θα δεχτούμε σε καμία περίπτωση να παραβιαστεί το θεσμοθετημένο διδακτικό και εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών, το οποίο κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες.

Για  το  Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ

Η  Γραμματέας                                                                                         Ο  πρόεδρος

Κλεοπάτρα  Μαμιάκα                                                                        Σταύρος  Νικολάου

Back to top button