Ελλάδα

Χανιά: Θρίλερ με το θάνατο ηλικιωμένων σε γηροκομείο – Σε εξέλιξη η έρευνα (βίντεο)

Σε εξέλιξη είναι η προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Χανίων προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες -ακόμη και κακουργηματικού χαρακτήρα- πράξεις σε ιδιωτικό οίκο ευγηρίας στα Τσικαλαριά Χανίων, καθώς σύμφωνα με αναφορές μέσα σε ένα χρόνο έχουν καταλήξει 68 – 70 ηλικιωμένοι με τα πιστοποιητικά θανάτου, υπογεγραμμένα από τον ίδιο γιατρό, να αναγράφουν ως αιτία, την καρδιακή ανακοπή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η διαπίστωση αυτή οδήγησε τον Εισαγγελέα στο να διατάξει την εκταφή σορού ηλικιωμένης γυναίκας η οποία φέρεται να πέθανε από ανακοπή.

“Δεν υπάρχει θέμα εύρυθμης λειτουργίας στη συγκεκριμένη δομή, αφού δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη ούτε έχει εκδοθεί επίσημο δελτίο από την ΕΛΑΣ” υπογραμμίζει με γραπτή ανακοίνωσή του ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Γηροκομείου, Γιάννης Σφακιωτάκης.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι “κατά τη χθεσινή διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στη σορό ηλικιωμένης γερόντισσας από την Κίσσαμο που διέμενε στη συγκεκριμένη δομή, δεν εντοπίστηκαν ευρήματα κακοποίησης”.

Παντελής Χουλάκης / ertnews.gr

Back to top button