Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Βασιλική Μαλέα: “Τελικά, τι είδους άνθρωποι είμαστε;”

Τελικά, τι είδους άνθρωποι είμαστε;
Τι αξίες υπηρετούμε; Έχουμε αξίες;Ποιο είναι το DNA του Νεοέλληνα και της Νεοελληνίδας;
Εδώ και ένα μήνα περίπου ξεκινήσαμε με τα παιδιά του Νηπιαγωγείου να φτιάχνουμε τον σχολικό κήπο μας με λαχανικά και λουλούδια. Με πολλή προσωπική εργασία και προσωπικά έξοδα, μια και τα έσοδα από το Υπουργείο και τον Δήμο δεν προβλέπουν τέτοιου είδους πολυτέλειες, καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα μικρό κηπάκο και ένα είδους θερμοκήπιο στην τάξη.
Η λαχτάρα και η αγάπη όλων μας για τη νέα ζωή που δημιουργήσαμε περίσσεια! Μέσα από αυτό το εγχείρημα τα παιδιά μαθαίνουν βασικές δεξιότητες ζωής, μαθαίνουν να συνεργάζονται, να νοιάζονται, να φροντίζουν αλλά και να καλλιεργούν τη γη!
Ποιος/α δε θα σεβόταν τον μόχθο όλων μας για μια καλύτερη Παιδεία, για ένα πιο δημιουργικό και όμορφο σχολείο;;;
Αναρωτιέσαι τι είναι το σημαντικότερο για μια κοινωνία αν όχι τα παιδιά της και η Παιδεία που θα τους δώσουμε ώστε να υπάρχει ελπίδα για το μέλλον! Κι όμως, για κάποιους/ες το σημαντικότερο είναι ο μικρόκοσμός τους!!
Ήρθαν να κλέψουν τα στηρίγματα των φυτών καταστρέφοντας τα φυτά και την προσπάθεια μας χωρίς δεύτερη σκέψη!!! Το πιο σημαντικό μέσα στον εγωκεντρισμό τους ήταν το ατομικό τους όφελος!!!
Καταστρέψανε εδώ και χρόνια όλα τα δέντρα που είχαμε φυτέψει, αφήνουν τα παιδιά τους ανεξέλεγκτα να μπαίνουν σε δημόσιους, δηλ κοινούς χώρους χωρίς καμία νουθεσία για το πώς συμπεριφερόμαστε σ αυτούς, καταπατούν δημόσιες εκτάσεις, στο όνομα της μαγκιάς αψηφούν τους νόμους , κλέβουν λουλούδια από δημοτικές και ιδιωτικές εκτάσεις, πετάν τα σκουπίδια τους παντού και χιλιάδες άλλες αντικοινωνικές συμπεριφορές!
Και εμείς στεκόμαστε ενεοί/ες μπροστά σ αυτή την καταστροφική για όλους μας στάση ζωής!
Υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ για ένα καλύτερο αύριο;
Από το Facebook της Βασιλικής Μαλέα

 

Back to top button