Βρετανία: 72% αύξηση κρουσμάτων μέσα σε μία εβδομάδα – Ακύρωση εισιτηρίων σε Άγγλους φίλαθλους

Οι υγειονομικές υπηρεσίες κατέγραψαν 27.989 νέα κρούσματα της Covid-19 το τελευταίο 24ωρο, τον υψηλότερο αριθμό από τις 29 Ιανουαρίου.

Την τελευταία εβδομάδα (25 Ιουνίου-1 Ιουλίου) τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 72% σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη.

Εξάλλου, άλλοι 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον νέο κορονοϊό.

Συνολικά 44,9 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου μέχρι τις 30 Ιουνίου και 33 εκατομμύρια έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση.

Ακύρωση εισιτηρίων σε Άγγλους φίλαθλους

Το ιταλικό υπουργείο εσωτερικών και η UEFA αποφάσισαν ότι θα πρέπει να ακυρωθούν τα εισιτήρια  που πωλήθηκαν σε Βρετανούς φίλαθλους, για τον αγώνα Ουκρανία-Αγγλία ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο, 3 Ιουλίου, στη Ρώμη.

Από τις 9 ώρα Ιταλίας, χθες το βράδυ, σταμάτησε η πώληση των εισιτηρίων, όπως και η μεταβίβασή τους σε άτομα διαφορετικά από τον αγοραστή τους. Παράλληλα, ακυρώνονται τα εισιτήρια τα οποία αγοράστηκαν, από τις 28 Ιουνίου και μετά, από πολίτες οι οποίοι διαμένουν μόνιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως υπογραμμίζουν οι σχολιαστές, η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη για να περιοριστούν, όσο γίνεται περισσότερο,  τυχόν μολύνσεις εξαιτίας του κορονοϊού και της παραλλαγής Δέλτα. «Ουσιαστικά, ο στόχος είναι να μην έρθουν στην Ιταλία Άγγλοι φίλαθλοι, για να παρακολουθήσουν τον συγκεκριμένο αγώνα, όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport.

Την ίδια ώρα, απαγορεύεται και στις διάφορες αεροπορικές εταιρίες να μεταφέρουν στην Ρώμη Βρετανούς πολίτες, οι οποίοι θα επιθυμούσαν να δουν το ματς της ομάδας τους με την Ουκρανία, στο στάδιο Ολίμπικο της Αιώνιας Πόλης.

ΑΠΕ