Ελλάδα

Η “ψυχρή λίμνη” στην Ελλάδα – Προβλήματα σε Λάρισα και Καρδίτσα – Οδηγίες της ΓΓΠΠ

Το φαινόμενο της “ψυχρής λίμνης”, όπως αποκαλούν οι μετεωρολόγοι τις έντονες καταιγίδες που έπληξαν την κεντρική Ευρώπη, πλήττει από την Κυριακή το μεσημέρι κυρίως περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με βροχές και καταιγίδες.

Χαρακτηριστικές ήταν οι έντονες βροχοπτώσεις, οι καταιγίδες και τα ισχυρά μποφόρ που σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας και της Καρδίτσας, τα οποία προκάλεσαν σημαντικά προβλήματα σε οικίες, κολώνες ηλεκτροδότησης, ενώ αρκετές ήταν και οι κοπές δέντρων από τους ισχυρούς ανέμους.

Ισχυρό μπουρίνι έπληξε και την περιοχή του Παλαμά στην Καρδίτσα με κύρια χαρακτηριστικά ισχυρή βροχόπτωση, χαλάζι και ισχυρούς ανέμους. Αποκολλήθηκαν στέγες σπιτιών και αποθηκών και καταστράφηκαν καλλιέργειες κυρίως με βαμβάκι, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Εντυπωσιακές είναι και οι εικόνες από την παραλία του δήμου Αγιάς, όπου οι ισχυροί άνεμοι, τα πολλά μποφόρ στη θάλασσα και οι νεφώσεις συμπλήρωσαν το «παζλ» του καιρού που είχε ως αποτέλεσμα την ταραχώδη θάλασσα και τα μεγάλα κύματα στην ακτή.

Έντονη χαλαζόπτωση, με το χαλάζι να είναι σε μέγεθος ενός καρυδιού, έπληξε το μεσημέρι της Κυριακής, την πόλη της Φλώρινας χωρίς να αναφερθούν ιδιαίτερα προβλήματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες Κυριακή έως τις 7 το απόγευμα, το σύστημα ανίχνευσης ηλεκτρικών εκκενώσεων ZEUS κατέγραψε σχεδόν 5.000 κεραυνούς.

meteo.gr

Οδηγίες προς τους πολίτες απευθύνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενόψει της επιδείνωσης του καιρού με βροχές και ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

ertnews.gr

Back to top button