Σπιτική συμπυκνωμένη λεμονάδα

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. χυμός λεμονιού, φρέσκος
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση συνταγής
  1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μπεν μαρί (δηλαδή σε μια μικρότερη κατσαρόλα μέσα σε κατσαρόλα με νερό που βράζει) και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι η ζάχαρη να ενσωματωθεί στο χυμό και να αποκτήσουμε ένα πυκνό σιρόπι. Αποθηκεύουμε το συμπυκνωμένο χυμό σε μπουκάλια και τον διατηρούμε στο ψυγείο. Σερβίρουμε με παγάκια και νερό φυσικό ή ανθρακούχο στην αναλογία που μας αρέσει.

Συμβουλή

Με το σιρόπι λεμονιού μπορούμε να νοστιμίσουμε και παγωτά ή να γλυκάνουμε και να αρωματίσουμε κοκτέιλ.

Λίγα λόγια για τη συνταγή

Θυμάστε τη συμπυκνωμένη λεμονάδα ΗΒΗ που μας έβαζε η γιαγιά -που έλεγε «δυο δάχτυλα λεμονάδα και μετά νερό»; Ε, αυτό το υπέροχο σιρόπι λεμονιού μπορούμε να το φτιάξουμε και μόνοι μας, να το φυλάξουμε στο ψυγείο και να του βάλουμε και ανθρακούχο νερό αντί για κλασικό όταν θελήσουμε να το απολαύσουμε. Ένα παγωμένο σπιτικό αναψυκτικό!

icookgreek.com