ΚαστοριάΠρόσωπα

Έσπασε τα στερεότυπα και έγινε η πρώτη νηπιαγωγός με σύνδρομο Down στην Ελλάδα – Συνέντευξη της Μαρίας Νίτσα στο bovary.gr (φωτογραφίες)

Η Μαρία Νίτσα είναι ένα κορίτσι διαφορετικό από τα άλλα. Και αυτό μόνο καλό θα μπορούσε να είναι, σε μια εποχή που -ευτυχώς- αλλάζει.

Με πείσμα, σκληρή δουλειά και προσήλωση, κατάφερε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα, κάτι που δεν έχει καταφέρει κανένας άλλος έως τώρα: Να γίνει η πρώτη νηπιαγωγός με σύνδρομο Down στην Ελλάδα.
ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΕΛΗ

Πριν λίγες ημέρες, η Μαρία αποφοίτησε παίρνοντας το πτυχίο της από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Φλώρινας και σπάζοντας έτσι τα στερεότυπα που καλά κρατούν στην Ελλάδα του σήμερα. Γράφτηκε στη σχολή της το 2017, μετά από 12 χρόνια διαβάσματος και με τη δύναμη της θέλησής της κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο πτυχίο.

Η ίδια δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο χαρούμενη και περήφανη για το κατόρθωμά της. Με την στήριξη των γονιών της αλλά και της δασκάλας της, Βιβής Αντωνίου, κατάφερε να σπάσει το απόστημα των κοινωνικών στερεοτύπων και να δείξει τον δρόμο και σε άλλα άτομα σαν κι εκείνη, γεμάτα πάθος και όνειρα για τη ζωή.

Το χαμογελαστό κορίτσι από την Καστοριά είναι έτοιμο να ανοίξει τα φτερά του για τη νέα της ζωή και μίλησε για όλα αυτά στο BOVARY.

Δημιουργικές ώρες
Δημιουργικές ώρες
Ο ελεύθερος χρόνος της
Ο ελεύθερος χρόνος της
Με φίλες της
Με φίλες της
Με τους γονείς της στην αποφοίτησή της
Με τους γονείς της, στην αποφοίτησή της
Η Μαρία Νίτσα μωρό
Η Μαρία Νίτσα μωρό
Με τη δασκάλα της, Βιβή Αντωνίου
Με τη δασκάλα της, Βιβή Αντωνίου
Με τον αδελφό και τη μητέρα της
Με τον αδελφό και τη μητέρα της

Διαβάστε τη συνέντευξη στο bovary.gr

Back to top button