Καστοριά

Συνάντηση Μαρίας Αντωνίου με υψηλόβαθμα στελέχη του ThessInte και της Amazon

Το Μνημόνιο Συνεργασίας, που υπέγραψαν πρόσφατα, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Γενικός Διευθυντής της Amazon για την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική Cameron Brooks, ισχυροποιεί το ενδιαφέρον μεγάλων εταιρειών να επενδύσουν στην Ελλάδα, σε τομείς ψηφιακής διακυβέρνησης, ψηφιακών δεξιοτήτων, ψηφιακών υποδομών και καινοτομίας, με στόχο την υποστήριξη του ψηφιακού εκσυγχρονισμού της χώρας μας.
Με τον Γενικό Διευθυντή της Amazon Cameron Brooks επικεντρωθήκαμε στις προοπτικές διεύρυνσης της συνεργασίας αυτής στη Βόρεια Ελλάδα και δη στη Θεσσαλονίκη.
Ήδη, ως Κυβέρνηση τρέχουμε με ταχείς ρυθμούς την υλοποίηση του πρώτου στη χώρα μας Τεχνολογικού Πάρκου 4ης Γενιάς «Thess INTEC». Ένα project, που αναμένεται να αλλάξει άρδην την εικόνα της περιοχής και θα στεγάζει δυναμικές επιχειρήσεις, ερευνητικά κέντρα και «βραχίονες» ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων.
Η συμπρωτεύουσα γίνεται τόπος επενδύσεων για μεγάλους τεχνολογικούς κολοσσούς σηματοδοτώντας την αυξανόμενη σημασία της χώρας μας ως περιφερειακού κόμβου στην παγκόσμια τεχνολογική αγορά.

 

 

Back to top button