Κόσμος

Θύελλα αντιδράσεων για το νέο ριάλιτι «The Activist» – Πώς τα social media «ανάγκασαν» σε αλλαγές

H σειρά reallity «The Activist» στην οποία ακτιβιστές για κοινωνικά θέματα θα διαγωνίζονταν μεταξύ τους για μια ευκαιρία να ασκήσουν πίεση στους ηγέτες της G20, επανασχεδιάζεται ως ντοκιμαντέρ, αφού βρέθηκε στο στόχαστρο κριτικής.

Το πρότζεκτ του CBS αρχικά είχε προγραμματιστεί ως σειρά πέντε επεισοδίων που θα άρχιζε να προβάλλεται τον Οκτώβριο.

Ωστόσο, αφού Usher, Πριγιάνκα Τσόπρα Τζόνας και Τζούλιαν Χαφ ανακοινώθηκαν ως παρουσιαστές του διαγωνιστικού reality show την περασμένη εβδομάδα, η σειρά δέχθηκε πυρά για την αμφιλεγόμενη μορφή της , καθώς και την επιλογή των κριτών.

Κατά τη διάρκεια πέντε εβδομάδων, οι διαγωνιζόμενοι ακτιβιστές για κοινωνικά ζητήματα ήταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν προκλήσεις για την προώθηση των σκοπών τους, με την επιτυχία τους να αξιολογείται μέσω της διαδικτυακής συμμετοχής, τους δείκτες μέτρησης επίδοσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και της συμβολής των παρουσιαστών.

Στη συνέχεια, οι τρεις ομάδες θα κατευθύνονταν στη Σύνοδο της G20 στη Ρώμη, για να συναντηθούν με παγκόσμιους ηγέτες με την ελπίδα να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση για τους σκοπούς τους.

Ωστόσο, το «The Activist» θα προβληθεί τώρα ως ντοκιμαντέρ, με τα γυρίσματα να αναμένεται να ξεκινήσουν ξανά.

«Το Activist σχεδιάστηκε για να δείξει σε ένα ευρύ κοινό το πάθος, τις πολλές ώρες και την εφευρετικότητα που επενδύουν οι ακτιβιστές για να αλλάξουν τον κόσμο, ελπίζοντας να εμπνεύσει και άλλους να κάνουν το ίδιο» αναφέρει το CBS σε κοινή δήλωση με τους παραγωγούς Live Nation και Global Citizen.

«Ωστόσο, έχει γίνει εμφανές ότι η μορφή της εκπομπής όπως ανακοινώθηκε αποσπά την προσοχή από το ζωτικό έργο που κάνουν αυτοί οι απίστευτοι ακτιβιστές στις κοινότητές τους καθημερινά. Η ώθηση για παγκόσμια αλλαγή δεν είναι ανταγωνισμός και απαιτεί παγκόσμια προσπάθεια» προσθέτει.

Το ντοκιμαντέρ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του CBS, θα παρουσιάσει το έργο έξι ακτιβιστών και ο καθένας θα λάβει χρηματική επιχορήγηση για την οργάνωση της επιλογής του, όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά.

Μεταξύ εκείνων που επέκριναν το reality show ήταν η Βρετανίδα πολιτική ακτιβίστρια και συγγραφέας, Τζίνα Μάρτιν. «Γιατί να υπάρχει μια τηλεοπτική εκπομπή που μετατρέπει τον ακτιβισμό σε ανταγωνισμό, όταν όλη η ουσία του ακτιβισμού είναι η αλληλεγγύη και η κοινότητα;» έγραψε σε σχόλιό της.

ΑΠΕ

Back to top button