ΚαστοριάΚοζάνη

“Welcome home”: Η νέα σύνθεση του Μιχάλη Ζέγα από τον δίσκο “Acceleration”

 Από τοAcceleration” την πρώτη προσωπική δισκογραφική  δουλειά του Σωτήρη Κουτσουνάνου

Στο “Welcome home” ο Μιχάλης Ζέγας παίζει κιθάρα και υπογράφει τη σύνθεση

Το Acceleration περιέχει συνθέσεις των Σώτος Κουτσουνάνος, Μιχάλη Ζέγα, Γιάννη Οικονομίδη, Βάσως Δημητρίου, Σάκη Ζαχαριάδη

  1. ACCELERATION- (Σώτος Κουτσουνάνος)
  2. SWAY – (Μιχάλης Ζέγας)
  3. KOSTAKIS (for Kostas Kouvidis) – (Γιαννης Οικονομίδης)
  4. SlLOW ROCKET – (Βάσω Δημητρίου)
  5. ZERO POINT – Sakis Zachariades
  6. FULLMOON – (Γιαννης Οικονομίδης)
  7. EMILY R (for Emily Remler) – (Βάσω Δημητρίου)
  8. WELCOME HOME – (Μιχάλης Ζέγας)

Στην ηχογράφηση συμμετείχαν οι:

Σώτος Κουστουνάνος –  τύμπανα

Γιάννης Οικονομίδης –  τρομπέτα, φλικόρνο (tracks 1,3,5,6,8)

Χρήστος Ραφαηλίδης – βιμπράφωνο (tracks 3,7)

Γιώργος Τζούκας – πιάνο & πλήκτρα (tracks 1,2,4)

Βάσω Δημητρίου -κιθάρα (tracks 4,7)

Μιχάλης Ζέγας -κιθάρα (tracks 2,8)

Ζάκης Ζαχαριάδης- κιθάρα (tracks 1,5,6)

Λάκης Τζήμκας- Μπάσο (track 1)

Μιχάλης Αυλωνίτης -Μπάσο (tracks 2,8)

Βασίλης Κουτσονάνος- Μπάσο (track 3)

Δημήτρης Χριστώνης – Μπάσο (tracks 4,5,6,7)

Ο Σωτήρης Κουτσουνάνος  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κοζάνη. Η πρώτη του επιρροή στην μουσική ήταν τα τύμπανα σε ηλικία  τεσσάρων ετών. Από μικρός άρχισε  μαθήματα πιάνου στο Σύγχρονο Ωδείο Κοζάνης, συνεχίζοντας με κλασικά κρουστά και  μαθήματα κλαρινέτου στο Δημοτικό ωδείο της πόλης του.

Στα εφηβικά του χρόνια στράφηκε αποκλειστικά στα τύμπανα παίζοντας με διάφορες μπάντες rock, fusion και jazz μουσική. Παράλληλα εκανε μαθήματα με τους : Κώστα Αναστασιάδη,  Χρήστο Γερμένογλου και  Νικό Βαργιαμίδη. Σε ηλικία δεκαεννέα  ετών πέρασε επιτυχώς στο Bachelor of Music  Jazz & Pop Utrechts Conservatorium στην Ολλανδία.  Στη συνέχεια μετακόμισε για κάποιο διάστημα στην Νέα Υόρκη,  γενέτειρα της  Jazz όπου και  παρακολούθησε μαθήματα  με Κορυφαίους  drummer όπως ο Μarvin Bugalu Smith, ο Ludvic Afonso, ο Obed Calver, Mark Juliana κ.α.

Συνεργάστηκε με  καταξιωμένους μουσικούς στην Ελλάδα, τους Χρήστο Ραφαϊλιδη,  Milcho Leviev,  Σάκη Ζαχαριάδη,  Δημήτρη Χριστώνη,  Βάσω  Δημητρίου,  Γιάννη  Οικονομίδη,  Φίλιππο  Κωσταβελη, Λάκη Τζήμκα,  Γιώτη Κιουρτσόγλου,  Γιώργο Τζουκα, Μιχάλη Ευδαίμων, Βασίλη Κουτσονάνο, Μιχάλη Ζέγα, Μιχάλη Αυλωνίτη κ.α.

Έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Αθηνών, Μέγαρο Θεσσαλονίκης όπως και σε διάφορα τζαζ φεστιβάλ. Έλαβε μέρος ως μουσικός  στην θεατρικη παράσταση Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη περιοδεύοντας σε όλη την Ελλάδα με καταληκτικη παράσταση  στο Ηρώδειο.

Μετά από το ιδιαίτερο και προσωπικό στυλ που απέκτησε κατά την πορεία του ως ντράμερ, τον κάλεσε ένας από τους σπουδαιότερους κατασκευαστές χειροποίητων τυμπάνων Gabriel  και παρουσίασε το χειροποίητο Handy drum set  του 2018. Έχει ηχογραφήσει στους δίσκους του  Μάκη Σεβίλογλου, Μιχάλη Χανιώτη, “Ταξίδι from tradition to jazz” του Μανόλη Κουτσουνάνου κ.α.

———————————————————————————————————————-

“Όλες οι συνθέσεις σε αυτή την πρώτη μου δισκογραφική δουλειά στοχεύουν στο να αναδείξουν το ντραμιστικό στυλ και τις επιροές μου. Πέρα από τον εξαιρετικό μου δάσκαλο. Κώστα Αναστασιάδη, επηρρεάστηκα από τον ήχο των Steve Gadd, Horracio El negro Hermadez, Vinie Colaiuta κ.α.

Η μελέτη των πολυρυθμικών ειδών της πατρίδας μου Κοζάνης και η ενασχολησή μου με τους ρυθμούς της Ινδίας  εμπλούτισαν το μουσικό μου λεξιλόγιο και διεύρυναν την μουσική μου αντίληψη. Βασική μου αρχή και φιλοσοφία είναι η διατήρηση ενός συμπαγούς και σταθερού groove, αλλά ταυτόχρονα να αναζητώ και να αξιοποιώ τα ηχοχρώματα των τυμπάνων. Ευχαριστώ όλους τους μουσικούς και φίλους που συνεισέφεραν με τη μουσική τους και το ταλέντο τους στη δημιουργία του πρώτου μου άλμπουμ. Ευχαριστώ την Γκέλυ Χατζηαλεξάνδρου για την γραφιστκή δουλειά και το Δημήτρη Βαβλιάρα για την υπέροχη φωτογραφία του εξωφύλλου. Μια ιδιαίτερη αναφορά κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Βάσω Δημητρίου που υπήρξε το έναυσμα για τη δημιουργία αυτής της δουλειάς!

(Σώτος Κουτσουνάνος)

“Στο πλήρωμα του χρόνου, είχα την χαρά και την μεγάλη τύχη να επισκεφτώ τον Σωτήρη στην Νέα Υόρκη, οταν σμίλευε  τις μουσικές του επιρροές με το drumming της Ανατολικής Ακτής. Τοτε πρωτοσυζητήθηκε η δημιουργία αυτού του δίσκου και ξαναζωντάνεψε η εποχή των ονείρων μέσα απο τον Σωτήρη αυτή την φορά! Θεωρώ μεγάλη μου τιμή την συνύπαρξη με όλους τους υπέροχους μουσικούς και φίλους για την δημιουργία αυτής της δουλειάς!

Αγαπημένε μου Σώτο, σου εύχομαι οτι καλύτερο στην ζωή σου και να ‘ναι καλοτάξιδος ο δίσκος σου!”

 ( Βάσω Δημητρίου)

Back to top button